Unul dintre fiii lui Osama bin Laden a fost deportat din Franța. El este acuzat de glorificarea terorismul

Ministrul francez de Interne a anunțat că a semnat un ordin executiv prin care îi interzice lui Omar Bin Laden, unul din fii fostului lider Al Qaeda, prezența pe teritoriul francez, iar bărbatul a fost deja deportat, fără a preciza momentul când s-a produs deportarea, potrivit Reuters.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 9 octombrie 2024, 19:38   142
Fiul lui Osama bin Laden

Omar locuia într-un sat din Normandia și se ocupa cu pictatul de peisaje, dar a intrat în atenția autorităților după mai multe postări făcute în mediul online în urmă cu un an.

„Bin Laden, care a locuit în regiunea Orne timp de mai mulți ca soț a unei cetățene britanice, a postat comentarii pe o rețea de socializare în 2023 care glorificau terorismul”, a precizat ministrul de Interne, Bruno Retailleau. „Interdicția administrativă asigură că domnul Bin Laden nu se poate întoarce în Franța pentru niciun motiv”.

Potrivit cotidianului francez Le Publicateur Libre, Omar a atras atenția autorităților pentru un mesaj postat în ziua în care s-a născut tatăl său, fostul lider Al Qaeda ucis de SUA în 2011.

Jurnaliștii de la cotidianul francez mai precizează că domiciliul lui Omar a fost percheziționat în 2023 în urma postărilor.

Sursa: hotnews.ro

Scandal sexual de proporții în sportul românesc. Antrenorul acuzat că îşi obliga sportivele să se prostitueze ar fi fugit din țară

Antrenorul lotului național de sanie este acuzat de proxenetism de procurorii DIICOT. Acesta ar fi abuzat de fetele din lot pentru a le exploata sexual în schimbul unor favoruri de la oameni influenți din Constanța. Antrenorul a negat acuzațiile și spune că este o răzbunare a sportivelor și că nu putea să constrângă fetele care aveau o constituție robustă.