Scandal sexual de proporții în sportul românesc. Antrenorul acuzat că îşi obliga sportivele să se prostitueze ar fi fugit din țară

Antrenorul lotului național de sanie este acuzat de proxenetism de procurorii DIICOT. Acesta ar fi abuzat de fetele din lot pentru a le exploata sexual în schimbul unor favoruri de la oameni influenți din Constanța. Antrenorul a negat acuzațiile și spune că este o răzbunare a sportivelor și că nu putea să constrângă fetele care aveau o constituție robustă.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 9 octombrie 2024, 20:13   244
Scandal sexual

El spune că au vrut să îl mai înlocuiască în 2020 și s-a făcut o comisie de disciplina, dar nu au reușit. Ca martori, la DIICOT, au ajuns și frații Mazăre.

Procurorii spun că antrenorul ar fi profitat de încrederea pe care fetele o aveau în el și le-ar fi obligat să întrețină relații sexuale cu diferiți oameni de afaceri din Constanța. În acest mod antrenorul ar fi obținut diverse foloase sub forma unor sponsorizări, potrivit procurorilor DIICOT. La audieri a ajuns și un cetățean libanez, presupus complice al antrenorului. Este un om de afaceri cunoscut, cu mai multe hoteluri la malul mării. Acolo s-ar fi întâlnit fetele cu sponsorii clubului.

Acuzațiile se întind pe o perioadă mai lungă, din anul 2012 până în 2019. Chemați la audieri, ca martori, a fost și Radu Mazăre, fostul primar al Constanței până în 2015, dar și fratele lui. Radu Mazăre - fostul primar al Constanței: M-am întors din Madagascar, soția mea naște săptămâna viitoare și era vorba să fiu lângă ea.

Martor într-un dosar de trafic de persoane. Îl cunosc, l-am văzut cu două dintre sportive de două ori. Reporter: Ați sponsorizat vreodată lotul național de bob? -Da, nu eu, Primăria l-a ajutat să își cumpere un bob. -Ați beneficiat vreodată sau v-a facilitat vreo întâlnire cu o domnișoară în anii trecuți? -Nu erau genul meu! Anchetatorii spun că antrenorul ar fi avut tehnici de manipulare adaptate pentru fiecare fată în parte. Prcurorii DIICOt susțin că tinerele ar fi fost adăpostite în sediul unui club sportiv din Constanța. De aici erau duse în diferite locații și în străinătate, unde erau obligate să întrețină raporturi sexuale.

-Niciodată nu m-aș fi gândit la așa ceva și nu-mi vine să cred nici acum că face așa ceva. Fetele la care faceți dumneavoastră referire sunt de la lotul național de bob, două sau trei fete, în alți ani erau mai multe, dar acum se pregăteau 3 fete la sala de sport. -Sunt fete care îl acuză că le-au agresat și fete care spun că le-a trimis să se prostitueze. -Poate să fie în alt loc. Dar aici nu. N-a fost ceartă, n-a fost scandal.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a cerut Federației Române de Bob și Sanie să-l înlocuiască pe antrenor până la finalizarea anchetei procurorilor. Digi 24 l-a contactat pe antrenorul acuzat de trafic de persoane. Acesta a spus că este nevinovat și că nu se mai află în România. Sursa: digi24.ro

Antrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie, acuzat de proxenetism. DIICOT: Paul Neagu a recrutat sportive pentru prostituție

Antrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie al României, Paul Neagu, este acuzat de procurorii DIICOT că a recrutat trei sportive „prin abuz de autoritate şi inducere în eroare cu privire la obţinerea unor perfomanţe sportive interne şi internaţionale” şi le-a constrâns să se prostitueze în ţară şi străinătate (Germania, Monaco şi Letonia).