Rusia a tras o rachetă balistică asupra unei infrastructuri civile din Odesa miercuri dimineaţă

Un atac al Rusiei cu rachetă balistică asupra oraşului-port Odesa, în sudul Ucrainei, a lovit o infrastructură civilă la primele ore ale zilei de miercuri, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper, citat de Reuters şi Ukrainska Pravda.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 26 iunie 2024, 11:08   41
ager

O clădire administrativă a fost avariată în urma atacului în sectorul industrial al oraşului, a afirmat Kiper, adăugând că nu au existat victime umane.

Anterior, săptămâna aceasta, o rachetă lansată de forţele ruse a avariat o facilitate de depozitare din Odesa, rănind trei persoane.

Odesa a fost o ţintă frecventă a forţelor ruse în cele 28 de luni de invazie, multe dintre acestea vizând facilităţile portuare ale oraşului. Rusia neagă că ar ţinti civili sau infrastructuri civile, potrivit Reuters.

Gruparea de forţe de apărare ucrainene (Pivden/sud) au raportat că invadatorii au atacat regiunile sudice ale ţării în noaptea de marţi spre miercuri, notează Ukrainska pravda.

O primă lovitură cu rachetă lansată de un bombardier al aviaţiei tactice ruse asupra regiunii Mikolaiv a declanşat un amplu incendiu de vegetaţie pe un teren viran. Autorităţile locale asigură că focul a fost stins rapid, fără să provoace victime.

sursa: agerpre.ro