Femeie condamnată la 10 ani de închisoare după ce și-a omorât amicul de pahar

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au obținut o nouă sentință de condamnare pentru o persoană acuzată de omor.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 20 noiembrie 2023, 10:07   29
Condamnată

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 16 noiembrie 2023, o femeie de 52 de ani, originară din mun.Chișinău, a fost recunoscută vinovată pentru omor (art. 145 alin.(1) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei. 

Conform materialelor cauzei penale, inculpata, la 21 septembrie 2023, pe timp de seară, aflându-se în apartamentul său din centrul capitalei, în urma consumului de băuturi alcoolice, pe parcursul zilei respective împreună cu victima, care s-a dovedit a fi amicul său, a iscat un conflict cu ultimul. În urma cerții, femeia i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit bărbatului în regiunea toracelui și în regiunea coapsei drepte. 

În rezultatul leziunilor corporale suportate, victima a decedat. 

Ulterior, după aplicarea loviturilor descrise, inculpata, încercând să ascundă urmele comiterii infracţiunii, cu utilizarea unui produs chimic, înălbitor, a spălat plăgile cadavrului, precum şi cuțitul de bucătărie cu care a săvârşit infracţiunea.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Aceasta nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind condamnată pentru violență în familie.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatei, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism

Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.