Președintele Maia Sandu și premierul Dorin Recean ar putea fi citați în dosarul legat de concesionarea aeroportului

Avocatul ex-premierului Iurie Leancă a cerut judecătorilor să îi invite pe toți membrii cabinetului de miniștri din acea perioadă ca martori în procesul care vizează concesionarea aeroportului din Chișinău. Vladislav Roșca a explicat că aceștia ar trebui să spună instanței dacă Iurie Leancă i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea aeroportului, transmite IPN cu referire la Europa Liberă.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 10 februarie 2024, 18:58   671
Reecan

Printre foștii membri ai Guvernului Leancă care ar putea fi citați ca martori în procesul legat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău sunt președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean. Potrivit sursei citate, și avocatul Victor Munteanu, care îl reprezintă pe fostul ministru al economiei, Valeriu Lazăr, a prezentat instanței o listă cu potențiali martori, printre care se numără fostul președinte al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, foștii președinți ai Parlamentului, Marian Lupu și Igor Corman, și fosta președintă interimară a Parlamentului, Liliana Palihovici. Potrivit avocatului, aceștia au fost responsabili de adoptarea „deciziei politice” privind concesionarea aeroportului. În listă se mai regăsesc ex-premierul Pavel Filip și fostul ministru al justiției, Sergiu Litvinenco. Judecătorii au anunțat că vor decide la ședința următoare dacă acceptă sau nu lista martorilor apărării. Opt foști demnitari sunt acuzați de exces de putere în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit învinuirii, ei au concesionat aeroportul, în 2013, în interesul „grupării criminale” conduse de oligarhul Ilan Șor, prejudiciind statul cu 392 milioane de lei. Toți cei opt inculpați pledează nevinovat.

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.