UPDATE // Explozie în Chișinău. Bărbat, rănit de o grenadă artizanală

UPDATE // Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei,a confirmat informația pentru PulsMedia.MD și a declarat că victima, în timp ce desfășura lucrări de salubrizare în adiacentul străzii Albișoara s-ar fi apropiat de tomberon pentru a arunca gunoiul și l-a mișcat cu mâna, iar în acel moment s-a produs o deflagrație.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 7 iunie 2024, 14:23   1629
gunoi
„La fața locului s-a deplasat poliția, o ambulanță, un echipaj IGSU, dar și a fost solicitată Secția Tehnico Explozibilă a Centrului Tehnico-Criminalistic, care au ridicat careva obiecte asemănătoare cu grenade,, AIRSOFT”. Obiectele au fost ridicate pentru a fi expertizate. Pe caz inițiată o ancheta pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, susține Stati.


Știrea Inițială

Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce o grenadă ar fi explodat. Incidentul a avut loc în amiaza zilei, în jurul orei 12:20, pe strada Albișoara, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, bărbatul înn vârstă de 62 de ani s-ar fi apropiat de un tomberon, iar în același timp s-a produs o deflagrație, în urma căreia acesta s-ar fi ales cu degetele de la mână traumate.

Preliminar s-a stabilit că obiectul care a explodat ar fi o grenadă artizanală pentru StrikeBall. 

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul, dar și cum a ajuns grenada la gunoi.

Guvernele SUA, Marii Britanii și Canadei au emis o declarație comună în sprijinul Moldovei

„Forțe ruse urzesc un complot în Moldova ca să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024. Dacă nu câștigă un candidat pro-rus, acestea intenționează să provoace tulburări în Moldova. Ele stimulează percepții publice negative în raport cu guvernele occidentale și a conducerii în exercițiu a Moldovei și, totodată, erodează încrederea publicului în capacitatea Moldovei de a se menține în securitate și a dezvolta statul de drept”, citează IPN.