Ministerul Finanțelor rămâne fără conducere. Petru Rotaru și-a dat demisia

Petru Rotaru și-a dat demisia din funcția de ministru al Finanțelor. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către premierul Dorin Recean pe pagina sa de Facebook.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 25 iulie 2024, 09:16   102
Rotaru

Potrivit lui Recean,  Rotaru își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei.

„Până la confirmarea în Parlament a candidaturii sale, domnul Rotaru își va duce la îndeplinire mandatul de ministru al Finanțelor”, scrie Recean în postare sa.



 

Moldovagaz demolează inițiativa lui Tofilat: Compania cumpără gaz și nu e necesară administrarea externă

Pentru a clarifica situația în mod explicit pentru public, este important să subliniem că, în ciuda discuțiilor despre o posibilă administrare externă la „Moldovagaz”, această măsură nu este necesară în prezent. Compania își desfășoară activitatea în mod normal, asigurând continuarea achizițiilor de gaze naturale pentru a satisface nevoile consumatorilor interni, susțin surse din cadrul Moldovagaz.

Oportunități pentru Comerțul Preferențial în Cadrul GUAM

Serviciul Vamal anunță operatorii economici despre oportunitățile de a desfășura tranzacții comerciale externe în regim preferențial, conform Acordului privind crearea zonei de comerț liber între statele membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM).