„Primul caz din istorie”. Ucrainenii au reușit să lovească cel mai modern avion al rușilor, Su-57, la 600 km de linia frontului

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene (GUR) a anunțat duminică o lovitură grea pe care a primit-o armata rusă: un avion de luptă Su-57, cel mai modern al forțelor aeriene ale Moscovei, ar fi fost lovit pe pista unui aerodrom militar din Rusia, la aproape 600 de kilometri de linia frontului. Su-57 este un avion multirol de generația a cincea și doar câteva exemplare au fost fabricate până acum.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 9 iunie 2024, 11:02   3735
di9gi

„La 8 iunie 2024, un avion de luptă multirol Su-57 al statului agresor a fost lovit pe pista aerodromului Ahtubinsk din regiunea Astrahan (la Marea Caspică – n.r.) a Federației Ruse, situat la 589 de kilometri de linia de luptă. Acest lucru este evidențiat de imaginile din satelit ale aeronavei care parchează pe aerodromul inamic”, arată GUR într-un comunicat de presă remis duminică.

Serviciul de spionaj militar a publicat și imagini din satelit în care susține că apare aparatul de zbor surprins în zile diferite, înainte și după ce a fost avariat.

„Imaginile arată că, pe 7 iunie, Su-57 stătea intact, iar pe 8, în apropierea acestuia se aflau resturi de la explozie și pete caracteristice de foc provocate de incendii.”

Su-57 este cel mai modern avion de luptă al Moscovei, care poate fi folosi rachete X-59 și X-69 pentru atac, mai arată comunicatul GUR, adăugând că există puține astfel de aparate în dotarea forțelor ruse. „Avarierea Su-57 este primul caz de acest fel din istorie”, mai precizează spionajul militar ucrainean. Știrea a fost preluată și s-a viralizat imediat pe conturile media ucrainene de pe rețelele sociale.

Sursa: Digi24.ro

(VIDEO) Armata rusă a scos de la naftalină tancurile T-62M, le-a modernizat și le trimite acum pe frontul din Ucraina

Armata rusă a desfășurat tancuri T-62M modernizate pe frontul ucrainean. Această desfășurare a fost dezvăluită într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, care prezintă tancurile modernizate fiind transportate în zona de conflict, scrie ArmyRecognition. Potrivit unui videoclip recent publicat pe rețelele de socializare, armata rusă trimite pe calea ferată tancuri T-62M modernizate pentru a fi desfășurate în Ucraina