Tânăr de 19 ani condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de droguri

Un tânăr acuzat de circulație ilegală a drogurilor a fost condamnat la 7 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita o anumită activitate ce ține de administrarea și gestionarea drogurilor, analoagelor acestora, a substanțelor ori medicamentelor cu efect puternic pe un termen de 5 ani.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 11 septembrie 2023, 12:20   31
PG

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, inculpatul, la 17 martie 2022, având în posesia sa droguri în pachețele de tip zip-lock, le repartiza în ascunzișuri improvizate în mun.Chișinău, de unde trebuiau să fie ridicate de către cumpărători. În total acesta a ascuns în 5 locații substanța stupefiantă PVP în cantitate de 11,614 grame. La aceeași dată, în timpul percheziției corporale, asupra inculpatului au fost depistate și ridicate alte 15 pachețele de tip zip-lock cu substanța stupefiantă PVP, în cantitate de 13,342 grame.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Acesta a menționat că prin intermediul rețelei de socializare „vkontakte” a primit invitația de a participa la un „quest”. Era curios și a solicitat detalii. I s-au explicat regulile, și anume: că trebuia să găsească o comoară și să o ascundă într-un alt loc mai repede decât alți participanți. Astfel a ajuns cu pachețelele menționate în buzunar.

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.