Tânăr de 19 ani condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de droguri

Un tânăr acuzat de circulație ilegală a drogurilor a fost condamnat la 7 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita o anumită activitate ce ține de administrarea și gestionarea drogurilor, analoagelor acestora, a substanțelor ori medicamentelor cu efect puternic pe un termen de 5 ani.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 11 septembrie 2023, 12:20   30
PG

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, inculpatul, la 17 martie 2022, având în posesia sa droguri în pachețele de tip zip-lock, le repartiza în ascunzișuri improvizate în mun.Chișinău, de unde trebuiau să fie ridicate de către cumpărători. În total acesta a ascuns în 5 locații substanța stupefiantă PVP în cantitate de 11,614 grame. La aceeași dată, în timpul percheziției corporale, asupra inculpatului au fost depistate și ridicate alte 15 pachețele de tip zip-lock cu substanța stupefiantă PVP, în cantitate de 13,342 grame.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Acesta a menționat că prin intermediul rețelei de socializare „vkontakte” a primit invitația de a participa la un „quest”. Era curios și a solicitat detalii. I s-au explicat regulile, și anume: că trebuia să găsească o comoară și să o ascundă într-un alt loc mai repede decât alți participanți. Astfel a ajuns cu pachețelele menționate în buzunar.

Medic din Chișinău, condamnat pentru malpraxis

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui medic obstetrician-ginecolog de comiterea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale.