Doi nerezidenți au încercat să transporte ilicit arme prin vamă

Doi nerezidenți au încercat să transporte ilicit arme prin vamă. Cazurile au fost înregistrate la postul vamal Tudora, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 21 septembrie 2023, 09:45   249
pistol

În primul caz, a fost supus controlului un mijloc de transport de model ”Hyundai Sonata”, iar în rezultat asupra unui pasager, cetățean israelian de 20 ani, au fost depistate două pistoale pneumatice de model M84 calibru 177 (4,5 mm), camuflate în folie de aluminiu și ascunse în valiză printre haine.

În al doilea caz, a fost supus controlului un mijloc de transport de model ”Land Rover Vogue”, iar în rezultat, la fel asupra unui pasager, cetățean israelian de 44 ani, a fost depistat un pistol pneumatic de model PM 49, recipiente cu CO2 și recipiente cu bile metalice, toate nedeclarate și ascunse printre lucruri personale.

Pistoalele și munițiile au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar persoanele riscă să fie sancționate.

(VIDEO) Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații a Direcției Generale Antifraudă a SFS, anunță destructurarea unei scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, de către o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.