Cazul ex-șefului IP Nisporeni. IGP: Cinci polițiști sancționați și demiși

În urma accidentului rutier din 19 februarie curent din localitatea Boldurești, raionul Nisporeni, în care a fost tamponat un copil, iar șoferul a părăsit locul accidentului, Inspectoratul General al Poliției a demarat o anchetă de serviciu pentru a elucida acțiunile/inacțiunile angajaților din subdiviziunile implicate la descoperirea infracțiunii.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 27 martie 2024, 14:54   149
IGP

În cadrul anchetei, Direcția inspectare efectiv a IGP a stabilit că 5 angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni nu au acționat corespunzător, conform sarcinilor și rigorilor, în procesul de stabilire a circumstanțelor comiterii accidentului rutier și au creat impedimente celorlalți polițiști în procesul de documentare. 

În rezultat, prin ordinul șefului IGP, un angajat cu funcție de conducere și unul cu funcție de execuție din Inspectorat au fost demiși, un polițist a fost retrogradat în funcție, iar doi s-au ales cu mustrare aspră.

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.