CSM a acceptat Raportul Comisiei de evaluare externă al judecătorului Stella Bleșceaga

La 2 aprilie curent membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat Raportul Comisiei de evaluare externă al judecătorului Stella Bleșceaga. Așadar, Stella Bleșceaga este judecător la Judecătoria Chișinău, care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare și a fost acceptat de CSM.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 aprilie 2024, 11:48   51
CSM

Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că judecătorul Stella Bleșceaga corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate în Legea nr. 65/2023.

Până în prezent, CSM a aprobat 9 Rapoarte ale Comisiei de evaluare externă din 12 recepționat.

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.