CSM a acceptat Raportul Comisiei de evaluare externă al judecătorului Stella Bleșceaga

La 2 aprilie curent membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat Raportul Comisiei de evaluare externă al judecătorului Stella Bleșceaga. Așadar, Stella Bleșceaga este judecător la Judecătoria Chișinău, care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare și a fost acceptat de CSM.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 aprilie 2024, 11:48   22
CSM

Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că judecătorul Stella Bleșceaga corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate în Legea nr. 65/2023.

Până în prezent, CSM a aprobat 9 Rapoarte ale Comisiei de evaluare externă din 12 recepționat.

În două zile, s-a pricopsit cu aproape 1 milion de lei. Un alt membru al grupării specializate în escrocherii cu „accidente rutiere” condamnat la 7 ani de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău anunță că printr-o sentință, recent pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr în vârstă de 25 de ani, originar din Ucraina, a fost recunoscut vinovat pentru comiterea infracțiunii de escrocherie, cu cauzarea de daune în proporții considerabile, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 7 ani, cu amendă în mărime de 2 500 unități convenționale, echivalentul a 125 000 lei.

Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” trimisă în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.