Funcționara Fiscală de la Bălți, reținută acum câteva zile pentru acte de corupție, eliberată

Șefa adjunctă a Direcției Generale Control din cadrul Serviciul Fiscal de Stat (SFS), direcția Nord, Liliana Mosorete, reținută acum câteva zile de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar de trafic de influență și corupere pasivă, a fost eliberată, scrie NordNews.md.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 16:48   789
fisc

Sursele avizate din cadrul procuraturii mun. Bălți au declarat pentru jurnaliștii nordnews.md că Liliana Mosorete a fost denunțată la CNA de subalterna sa de la SFS Șoldănești. Ar fi vorba de Maia Creciun, care în ultimele 48 de ore, probabil, sub influența unor persoane terțe a revenit la redactarea autodenunțului scris pe numele șefei sale.

Jurnaliștii nordnews.md au încercat să obțină un comentariu la telefon de la funcționară, însă fără succes.

Acum câteva zile, Liliana Mosorete a fost reținută pentru 72 de ore de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), fiind suspectată în două cazuri de luare de mită, în valoare de 7 mii de lei, de la o subalternă, în schimbul acordării unui spor salarial.


Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism

Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.