Funcționara Fiscală de la Bălți, reținută acum câteva zile pentru acte de corupție, eliberată

Șefa adjunctă a Direcției Generale Control din cadrul Serviciul Fiscal de Stat (SFS), direcția Nord, Liliana Mosorete, reținută acum câteva zile de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar de trafic de influență și corupere pasivă, a fost eliberată, scrie NordNews.md.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 16:48   819
fisc

Sursele avizate din cadrul procuraturii mun. Bălți au declarat pentru jurnaliștii nordnews.md că Liliana Mosorete a fost denunțată la CNA de subalterna sa de la SFS Șoldănești. Ar fi vorba de Maia Creciun, care în ultimele 48 de ore, probabil, sub influența unor persoane terțe a revenit la redactarea autodenunțului scris pe numele șefei sale.

Jurnaliștii nordnews.md au încercat să obțină un comentariu la telefon de la funcționară, însă fără succes.

Acum câteva zile, Liliana Mosorete a fost reținută pentru 72 de ore de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), fiind suspectată în două cazuri de luare de mită, în valoare de 7 mii de lei, de la o subalternă, în schimbul acordării unui spor salarial.


(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.