(VIDEO) Incendiul de la uriașul depozit de muniții din Rusia, vizibil din satelit. Rușii: „Situația e sub control, focul provine de la o dronă”

Uriașul depozit de muniții de lângă localitatea Toropeț, regiunea Tver a Federației Ruse, lovit în noaptea de marți spre miercuri de drone ucrainene, continuă să ardă după aproape două zile, arată imaginile din satelit analizate de Digi24.ro. Conform autorităților locale, citate de presa rusă, incendiul a fost provocat de „resturile provenite de la o dronă” ucraineană.

publicat de Veronica Ciortan
joi, 19 septembrie 2024, 18:18   6
rth2

Guvernatorul regiunii, Igor Rudenia, a decis miercuri o evacuare parțială a populației din zonă. Ulterior, autoritățile ruse au precizat că cetățenii „se pot întoarce în oraș”, concomitent cu instituirea în centrul orașului Toropeț a unui „centru cu ajutoare umanitare”, unde cetățenii pot primi apă, pâine și rații de mâncare.

Incendiul de la uriașul depozit de muniții din Rusia, vizibil din satelit. Rușii: „Situația e sub control, focul provine de la o dronă”

 Imagini furnizate vineri, 19 septembrie, de un satelit Maxar arată întreaga regiune învăluită în nori groși de fum. 

De asemenea, imaginile de la sateliții NASA care monitorizează incendiile de pe planetă, confirmau, pe 19 septembrie, ora 15:17, existența mai multor focare care se întindeau practic pe toată suprafața depozitului de muniții.

TGWTH4

O imagine, de rezoluție mai scăzută, furnizată tot de un satelit NASA arată întreaga regiune învăluită de fum:

DG3

 De asemenea, se poate vedea și compara zona Toropeț înainte și după atacul cu drone ucrainene. 

O explozie de proporții uriașe s-a produs în noaptea de marți spre miercuri la un depozit de rachete de pe teritoriul Rusiei, în regiunea Tver, la circa 500 de kilometri de granița cu Ucraina. Depozitul vizat ar putea avea în jur de 30.000 de tone de muniție și rachete de diferite tipuri. 

Explozia, care ar fi fost declanșată de un atac coordonat cu drone ucrainene, a fost înregistrată de seismografe ca un cutremur de magnitudine 2,8.

Sursa: digi24.ro