O adolescentă de 12 ani, violată în casă de un angajat al familiei. Agresorul, arestat după o jumătate de an

Incidentul s-a petrecut în Sibiu. Autorul, un tânăr de 25 de ani, a convins-o pe adolescenta de 12 ani să creadă că este îndrăgostit de ea. Ulterior, a profitat de vârsta și naivitatea victimei, fiind acum cercetat penal.

publicat de Veronica Ciortan
joi, 19 septembrie 2024, 19:57   6
df b

Fapta s-a petrecut la începutul acestui an, însă abia acum a fost adusă la cunoștința organelor de cercetare penală de către mama victimei. Agresorul a fost reținut două săptămâni mai târziu de la anunțarea agresiunii sexuale, iar miercuri, 18 septembrie 2024, a fost arestat preventiv.

Anchetatorii au mai aflat și că bărbatul s-a împrietenit cu copila încă din vara anului trecut când a fost angajat de către familia acesteia. A profitat de sentimentele fetei și s-a dus noaptea peste ea, în dormitor.

„A cultivat o relație de afecțiune reciprocă cu victima minoră”

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu se desfășoară cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de viol asupra unui minor, au menționat anchetatorii. Aceștia au explicat și cum s-a produs violul: „Inculpatul, o persoană de 25 de ani, în prealabil cultivând o relație de afecțiune reciprocă cu victima minoră, în vârstă de 12 ani, pe fondul căreia, în noaptea de 26 februarie 2024, ambii aflându-se la domiciliul minorei, din municipiul Sibiu, în dormitorul minorei, la propunerea și insistențele acestuia, a întreținut un raport sexual cu persoana vătămată”.

Procurorii au explicat și motivul prezenței în casă a agresorului: „Inculpatul era angajat al rudelor persoanei vătămate, context în care a cunoscut-o pe minoră. Relația de afecțiune a început în vara anului 2023”.

Arestat preventiv după mai bine de jumătate de an de la comiterea faptei

Apoi lucrurile au continuat ca și când nu se întâmplase nimic, până când a aflat mama copilei despre grozăvie: „Organele de poliție au fost sesizate cu privire la săvârșirea faptei, la data de 2 septembrie 2024, de către mama minorei”.

Fiindcă o astfel de faptă este greu de dovedit, anchetatorii au avut nevoie să strângă probe pentru a dovedi că acuzațiile sunt adevărate. De aceea abia marți, 17 septembrie, bărbatul a fost reținut după audieri, pentru ca o zi mai târziu să fie arestat: „Față de inculpat, organele de cercetare penală au dispus, în data de 17 septembrie 2024, măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Pe parcursul zilei de 18 septembrie, procurorul de caz a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Sibiu, luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. În cauză, judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea și a emis mandat de arestare preventivă față de inculpat”.  

Ce riscă violatorul

Într-un comunicat de presă, procurorii au mai amintit și că „raportul sexual sau actul sexual comise de un major cu un minor care nu a împlinit vârsta de 16 ani constituie infracțiunea de viol asupra unui minor și se pedepsește cu închisoarea de la 7 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.

Fapta nu ar fi constituit infracțiune dacă diferența de vârstă dintre făptuitor și victimă nu ar fi depășit cinci ani.

Sursa: adevărul.ro