(VIDEO) Armata ucraineană folosește „drone dragon” împotriva Rusiei. „Sunt aripile noastre de răzbunare”

Soldații ucraineni folosesc împotriva Rusiei așa-numitele „drone dragon”, care plouă cu foc pe câmpul de luptă, a confirmat Ministerul Apărării din Ucraina la 4 septembrie.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 5 septembrie 2024, 19:15   657
sdasdea

Ministerul a publicat noi imagini, iar videoclipul arăta ceea ce părea a fi o dronă care făcea să plouă cu foc, cu metal alb și fierbinte, asupra unor soldați ascunși într-o linie de copaci.

Publicația media ucraineană Defense Express, axată pe domeniul militar, a scris că drona a fost desfășurată de Brigada 108 de apărare teritorială a Ucrainei, adăugând că videoclipul a fost realizat în apropierea satului Ukrainske, regiunea Zaporojie, scrie kyivindependent.com.

Clipul împărtășit de ministerul ucrainean la 4 septembrie a fost filmat de unitatea Perun din cadrul Brigăzii 42 Mecanizate din Ucraina. Potrivit Ministerului Apărării, „drona dragon” din videoclip operează în sectorul Harcov.

Un alt videoclip care arată presupusa utilizare a unei astfel de drone pe timp de noapte a fost postat de Brigada 60 de Inguleți Separați din Ucraina pe 4 septembrie.

„Dronele de atac sunt aripile noastre de răzbunare, purtând focul direct din cer. Ele devin o amenințare reală pentru inamic, arzându-i pozițiile cu o precizie pe care nicio altă armă nu o poate atinge”, a afirmat armata într-o postare pe Facebook.

O serie de rapoarte sugerează că dronele sunt echipate cu muniții thermite care sunt lansate asupra pozițiilor rusești.

Armele thermite dispersează mii de bucăți mici de metal topit care arde la temperaturi care depășesc 2 000 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că se poate topi prin unele vehicule blindate.

Dronele ucrainene care aruncă un flux continuu de metal topit într-o astfel de manieră par să fie o altă inovație militară.

Rusia a desfășurat arme incendiare similare, cum ar fi bombele cu fosfor alb interzise, încă de la începutul războiului la scară largă.

Thermite și alte arme incendiare pot provoca răni devastatoare.

Human Rights Watch scrie că expunerea la astfel de muniții poate duce la „arsuri extinse și chinuitoare care necesită un tratament dureros”, care includ „leziuni respiratorii cauzate de inflamarea căilor respiratorii și de fumul toxic, infecții, deshidratare extremă și insuficiență organică”.

De-a lungul invaziei la scară largă a Rusiei, Ucraina și Rusia au investit masiv în tehnologia dronelor, revoluționând modul în care sunt purtate războaiele.

Pentru forțele ucrainene, aflate în inferioritate numerică, dronele au fost una dintre armele-cheie pentru a lovi navele de război rusești, bazele navale, rafinăriile de petrol și aerodromurile din interiorul teritoriilor ocupate și adânc în spatele liniilor rusești.

sursa: adevărul.ro

Paradisul oligarhilor ruși din Europa. Aici, bogații lui Putin nu au avut niciodată probleme, în ciuda sancțiunilor. „Toată lumea știe că banii nu au miros”

În anii trecuți, cei care doreau să descopere un oligarh rus își îndreptau atenția spre sud-estul Franței. Chiar și acum, când războiul declanșat de Kremlin continuă să facă ravagii în Ucraina, nimic nu s-a schimbat cu adevărat, deși acum ar trebui o atenție mai mare pentru a-i repera în Riviera Franceză pe acești oameni foarte bogați, majoritatea aflați pe lista sancțiunilor Uniunii Europene, scrie Politico.

Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă, a spus preşedintele Comitetului militar al NATO

Şeful Comitetului militar al NATO a declarat sâmbătă că Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă - reflectând convingerile unui număr de aliaţi ai Statelor Unite - chiar dacă administraţia Biden se opune să permită Kievului să facă acest lucru folosind arme fabricate în America, potrivit AP.