Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, în vizită de lucru IP Călărași. A dat medalii veteranilor și a vorbit despre modernizare sectorului de poliție Onișcani

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a mers în vizită de lucru în raionul Călărași, unde s-a întâlnit cu angajații Inspectoratului de Poliție Călărași al IGP, reprezentanții administrației publice locale de nivelul I și II, precum și membrii serviciilor descentralizate și desconcentrate. Întâlnirea a fost o ocazie pentru discuții deschise și soluționarea problemelor curente în domeniul securității publice.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 5 septembrie 2024, 20:41   503
MAI

În marja discuțiilor s-a vorbit despre regionalizarea Inspectoratului General al Poliției (IGP) și Inspectoratului General de Carabinieri (IGC), pentru a apropia mai mult aceste structuri de cetățeni și de autoritățile locale. S-a subliniat importanța unei intervenții rapide în situații de urgență și a descurajării infracțiunilor.

„Conlucrarea strânsă între angajații sistemului afacerilor interne și autoritățile publice locale generează rezultate pozitive în asigurarea siguranței publice și a protecției cetățenilor. Este esențial să menținem această colaborare pentru a răspunde eficient provocărilor”, a declarat Ministrul Adrian Efros.

Totodată, s-a vorbit și despre modernizarea sectorului de poliție din localitatea Onișcani, precum și despre activitatea postului de salvatori și pompieri voluntari din aceeași localitate. De asemenea, au fost abordate măsurile de securitate rutieră pe traseele naționale, inclusiv intensificarea acțiunilor pentru descurajarea încălcărilor Regulamentului Rutier.

Un alt punct important pe agenda discuțiilor a fost dotarea stațiilor de pompieri cu echipamente moderne și performante, pentru a asigura o intervenție rapidă și eficientă în caz de urgență. In acest context, Adrian Efros a inspectat postul de pompieri și salvatori din Călarași care la moment se află în stare avariată, fiind discutată construcția unui post nou care să corespundă standardelor europene,

În cadrul întrevederii, Ministrul a oferit distincții veteranilor MAI din raionul Călărași, care au participat la apărarea independenței și integrității Republicii Moldova.

Această vizită face parte dintr-o serie de acțiuni planificate de Ministerul Afacerilor Interne pentru consolidarea relațiilor de încredere și colaborare între forțele de ordine și comunitățile locale.