CEC a recepționat documentele pentru înregistrarea a încă două grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la alegerile prezidențiale

Astăzi, 26 august 2024, Comisia Electorală Centrală a recepționat seturile de documente în vederea înregistrării a 2 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 26 august 2024, 18:09   38
CEC

- Grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatului Alexandru Arseni;

-  Grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatului Vasile Bolea.      

Tot astăzi, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist a solicitat înregistrarea în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 cu opțiunea  „DA".

CEC, în termen de 3 zile de la recepționarea documentelor, va examina corectitudinea acestora şi va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă și a participantului la referendum.

Mai multe detalii despre procesul de organizare și desfășurare a referendumului republican constituțional și a alegerilor prezidențiale puteți găsi pe pagina web a Comisiei www.cec.md, rubrica „Referendum constituțional 20.10.2024" și „Alegeri prezidențiale 20.10.2024".