Maia Sandu, înregistrată în calitate de candidat la funcția de președinte, din partea PAS pentru alegerile din 20 octombrie

Comisia Electorală Centrală a înregistrat-o pe Maia Sandu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 12 septembrie 2024, 15:35   115
MS

Decizia a fost luată unanim de către toți cei 9 membri CEC. De asemenea, a fost aprobat simbolul electoral, reprezentantul și trezorierul candidatului. 

De menționat că Maia Sandu este cel de-al doilea candidat înregistrat până astăzi de CEC, primul fiind Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM la alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Recean, la Platforma de Sprijin pentru Moldova: „Ne-am adunat pentru a sărbători realizările și a face planuri de viitor”

Republica Moldova a atins „repere semnificative” în calea spre Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, la deschiderea celei de-a cincea ediții a Platformei de Parteneriat pentru Moldova. Premierul s-a arătat solidar cu Ucraina și a menționat în acest context că țara noastră rămâne afectată în contextul războiului de la graniță.