Parlamentul se convoacă în prima ședință din sesiunea de toamnă. Ce subiecte au fost incluse în agendă

Parlamentul se va convoca vineri, 13 septembrie, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă 2024. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședinței. Astfel, deputații urmează să voteze o serie de măsuri de sprijin al fermierilor în legătură cu seceta din acest an. Proiect aprobat de Guvern chiar în această săptămână

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 13 septembrie 2024, 08:42   153
PArlament

De asemenea, Parlamentul va ratifica un amendament la Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind susținerea învățământului superior.

 Pe ordinea de zi a ședinței plenare se mai regăsește proiectul de modificare a Codului educației, pentru a integra învățământul artistic în sistemul general de educație, scrie Realitatea.MD.

 Vor fi examinate și proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului privind constituirea Comisiei speciale pentru identificarea măsurilor privind depășirea crizei din domeniul agricol, proiectul privind declararea vacanței unui mandat de deputat în Parlament și proiectul privind importul unor mijloace de transport. 

Ședința plenară va începe la ora 15:00.

Recean, la Platforma de Sprijin pentru Moldova: „Ne-am adunat pentru a sărbători realizările și a face planuri de viitor”

Republica Moldova a atins „repere semnificative” în calea spre Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, la deschiderea celei de-a cincea ediții a Platformei de Parteneriat pentru Moldova. Premierul s-a arătat solidar cu Ucraina și a menționat în acest context că țara noastră rămâne afectată în contextul războiului de la graniță.