IGP: Lansarea primei etape a Conceptului de Activitate Polițienească Comunitară

În perioada 23 septembrie- 4 octombrie 2024, a fost lansată prima etapă privind extinderea Conceptului de Activitate Polițienească Comunitară la nivel național.

publicat de Veronica Ciortan
luni, 7 octombrie 2024, 12:31   219
IGP

În cadrul ședințelor desfășurate în  raioanele Ialoveni, Anenii-Noi și Hîncești, reprezentanții  Inspectoratului General al Poliției, administrațiilor publice locale, dar și a Oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, au semnat Declarații comune trilaterale, care au ca obiectiv crearea consiliilor de siguranță, în cadrul cărora se va realiza analiza problemelor cu care se confruntă localitățile, inclusiv vor identifica soluții fezabile.

De asemenea, polițiști din cadrul celor trei Inspectorate și actori comunitari au participat la atelierele de lucru pe componenta de activitate polițienească comunitară.

Activitățile au loc în cadrul programului de asistență „Asigurarea autosuficienței și însușirii competențelor de poliție comunitară și a competențelor tactice de bază, pe lângă consolidarea capacității Inspectoratului General al Poliției al Republicii Moldova de a oferi șanse egale indiferent de sex”, organizat în comun cu Autoritatea Suedeză de Poliție.

Primăria mun.Chișinău anunță sistări temporare de apă pentru 9 octombrie

Primăria Chișinău informează că, miercuri, consumatorii din or. Durlești, de pe următoarele străzi: Boris Glavan; Erimei Stratan, Mircești, vor rămâne fără apă la robinet. Sistările sunt planificate de la orele 09.00 până la orele 18.00 și au loc în legătură cu executarea lucrărilor planificate de către S.A. „Apă-Canal Chişinău”.

(EDITORIAL) Dumitru Țîra: Tot normal, dar sunt probleme. Despre Referendum. Da sau dar

Integrarea Europeană, EU sunt Moldova, Principii și Valori, Standarde Europene, Avansarea în procesul de aderare la UE, Aducem Europa acasă, Moldova este Europa – narative care de 20 de ani au abundat în vocabularul politicienilor și au intrat în ADN-ul cetățenilor Republicii Moldova, pentru unii ca o speranță de viață civilizată, iar pentru alții ca o necunoscută cu care sunt speriați.