Bani de la stat pentru părinți. Carduri sociale pentru indemnizații destinate copiilor

Părinții care au ridicat certificatul de naștere al copilului sunt îndemnați să perfecteze un card social la orice bancă, pentru a beneficia de toate indemnizațiile acordate de stat, transmite IPN.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 7 octombrie 2024, 12:04   156
carduri

Părinții care au ridicat certificatul de naștere al copilului sunt îndemnați să perfecteze un card social la orice bancă, pentru a beneficia de toate indemnizațiile acordate de stat, transmite IPN.

Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, este vorba despre indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la 2 ani, indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la vârsta de 3 ani (conform opțiunilor), indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină.

Beneficiarii care au ales să primească prestațiile sociale prin intermediul oficiilor întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”, dar nu au ridicat prestațiile sociale din diverse motive, sunt îndemnați să se adreseze la oficiile poștale din orice localitate, indiferent de domiciliul beneficiarului, pentru primirea sumelor neîncasate.

Primăria mun.Chișinău anunță sistări temporare de apă pentru 9 octombrie

Primăria Chișinău informează că, miercuri, consumatorii din or. Durlești, de pe următoarele străzi: Boris Glavan; Erimei Stratan, Mircești, vor rămâne fără apă la robinet. Sistările sunt planificate de la orele 09.00 până la orele 18.00 și au loc în legătură cu executarea lucrărilor planificate de către S.A. „Apă-Canal Chişinău”.

(EDITORIAL) Dumitru Țîra: Tot normal, dar sunt probleme. Despre Referendum. Da sau dar

Integrarea Europeană, EU sunt Moldova, Principii și Valori, Standarde Europene, Avansarea în procesul de aderare la UE, Aducem Europa acasă, Moldova este Europa – narative care de 20 de ani au abundat în vocabularul politicienilor și au intrat în ADN-ul cetățenilor Republicii Moldova, pentru unii ca o speranță de viață civilizată, iar pentru alții ca o necunoscută cu care sunt speriați.