Curtea Constituțională a validat mandatul unui deputat în Parlamentul R.Moldova

Curtea Constituțională, în cadrul ședinței de astăzi, a validat un mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 23 aprilie 2024, 16:07   68
Grădinaru Grigore

Curtea a examinat propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a valida mandatul candidatului supleant de pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate" domnul Grădinaru Grigore.

La ședință a participat Președinta CEC, Angelica Caraman, reprezentantul fracțiunii și candidatul supleant.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională a admis cererea CEC și a validat mandatul candidatului supleant.

Amintim că vacanța mandatului de deputat a survenit urmare a cererii de demisie a deputatului Lazarencu Sergiu de pe lista aceluiași partid.

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.