Petru Rotaru a avut o întrevedere cu omologul său român, Marcel Boloș

Cooperarea dintre cele două ministere și alte aspecte relevante pentru ambele țări au fost discutate, la București, de ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, Petru Rotaru, și omologul său român, Marcel Boloș.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 28 martie 2024, 09:19   6
MF

Pe agenda întrevederii au fost subiecte precum dezvoltarea pieței valorilor mobiliare de stat și vânzarea directă persoanelor fizice, situația macroeconomică și bugetară a ambelor țări, cooperarea economică și interconectarea piețelor de capital din Moldova si Romania, oportunități de investiții din Moldova și perspectiva mediului de afaceri, în contextul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

La întrevedere au participat și secretarii de stat din cadrul Ministerului de Finanțe din România, Carmen Moraru și Alin Andrieș.

Ministrul Petru Rotaru a exprimat recunoștința și mulțumirea pentru sprijinul continuu acordat Republicii Moldova de către statul român și de către Ministerul Finanțelor al României. A subliniat importanța parteneriatului moldo-român în promovarea intereselor țării noastre și în facilitarea parcursului european.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat și aspecte referitoare la administrarea fiscală și vamală, progresele realizate de Republica Moldova în domeniul administrării vamale în contextul implementării noului Cod Vamal, precum și importanța digitalizării serviciilor publice pentru creșterea eficienței administrării fiscale și respectiv, îmbunătățirea transparenței în relația cu cetățenii și mediul de afaceri.

Cei doi miniștri au reiterat interesul pentru dezvoltarea noilor oportunități de cooperare și au confirmat angajamentul ambelor țări în continuarea bunei colaborări.

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, face parte din delegația Republicii Moldova condusă de prim-ministrul Dorin Recean, care a participat astăzi la cea de-a doua ediție a Forumului „Moldova - România: Capital Bridges", organizată de Bursa de Valori de la București, împreună cu partenerii din Republica Moldova și România.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.