Dorin Recean, de Ziua Drapelului de Stat: „Drapelul este cel mai puternic simbol al unității și solidarității”

Republica Moldova marchează, astăzi, Ziua Drapelului de Stat. La evenimentul festiv, desfășurat la Guvern, au participat președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean.

publicat de Anatol Chirilov
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 15:21   10
Dorin Recean

În discursul său, șefa statului a vorbit despre rolul Tricolorului în definirea valorilor poporului nostru - atașamentul față de cultură și tradiții, dragostea față de țară și dorința de libertate.

De fiecare dată când privim spre Tricolor, să fim mândri de ceea ce am reușit să realizăm și să fim încrezători în puterea noastră de a mai adăuga, zi de zi, câte o cărămidă la construcția Moldovei Europene, care să ne ofere pace, prosperitate și siguranță", a spus președinta Maia Sandu.

În mesajul său, premierul Dorin Recean a subliniat că drapelul Republicii Moldova reprezintă esența istoriei, identității și aspirațiilor europene a poporului nostru, reflectând curajul și determinarea oamenilor acestei țări - de la mișcarea de emancipare națională și până la eforturile comune de a construi Moldova Europeană.

Alături de Tricolor mergem cu fermitate în marea familie europeană, pentru că cel mai puternic simbol al Drapelului este unitatea și solidaritatea pe care o inspiră în rândul tuturor moldovenilor. De la mic la mare, drapelul ne unește în aspirațiile noastre comune pentru un viitor prosper, aici, la noi acasă.", a menționat premierul Dorin Recean. 

Ceremonia festivă a inclus prestațiile Orchestrei Prezidențiale, Gărzii de Onoare, ale Batalionului cu Destinație Specială „Fulger", studenților Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare" și corurilor de copii din toată țara.

Tricolorul a fost desemnat drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010. 

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.