Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.

publicat de Anatol Chirilov
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 15:39   17
Maia Sandu

Este ziua în care, onorând steagul nostru, îndemnăm la unitatea, solidaritatea și speranța care se reflectă în cele trei culori. Onorăm drapelul nu doar astăzi, dar în fiecare zi. Onorăm Tricolorul atunci când suntem buni și generoși unii cu alții, indiferent de limba pe care o vorbim sau de convingerile noastre. Onorăm Tricolorul atunci când cinstim memoria înaintașilor noștri, a celor care au luptat pentru ca Tricolorul să fluture pe întreg întinsul Republicii Moldova. Onorăm Tricolorul atunci când îl vedem înălțat, la loc de cinste, pe podiumul competițiilor internaționale, ducând faima țării noastre pe întreg mapamondul”, a declarat Președinta. 

Șefa statului a mai subliniat: „De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim că suveranitatea și dreptul de a ne făuri destinul trebuie apărate de noi toți, mai ales în aceste vremuri tulburi. De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim de cultura și tradițiile noastre, să fim mândri de ce am reușit să realizăm și să fim încrezători în puterea noastră de a adăuga, zi de zi, câte o cărămidă la construcția Moldovei Europene, care înseamnă pace, prosperitate și siguranță nouă tuturor”. 

Dorin Recean l-a vizitat pe Alexei Eremciuc, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial: „Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care ați luptat”

Prim-ministrul Dorin Recean l-a vizitat pe veteranul Alexei Eremciuc, din satul Grigorăuca, raionul Sângerei, căruia i-a mulțumit pentru curaj și patriotism, urându-i multă sănătate și putere. Șeful Guvernului a menționat că veteranul, tată a șase copii, este un exemplu atât pentru familia sa, cât și pentru foarte mulți oameni din Republica Moldova.

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.