Cristina Gherasimov a discutat cu o echipă de oficiali de rang înalt din Letonia

Cooperarea moldo-letonă în contextul unor proiecte care să contribuie la parcursul european al Republicii Moldova a fost discutată ieri de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, cu o echipă de oficiali de rang înalt din Letonia. Delegația se află la Chișinău într-o vizită de documentare și e condusă de Alise Balode, directoare generală a Directoratului pentru relații economice, comerț și cooperare pentru dezvoltare de la Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 23 aprilie 2024, 11:34   11
Gherasimov

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a aprecia nivelul înalt al cooperării moldo-letone, inclusiv faptul că Republica Moldova se află printre prioritățile politicii de cooperare pentru dezvoltare a Letoniei pentru 2021-2017. Iar aceasta înseamnă mai multe proiecte de îmbunătățire a guvernanței și de modernizare a infrastructurii din țară, respectiv instituții mai puternice și standarde mai înalte de trai pentru cetățeni.

Cristina Gherasimov a mulțumit Letoniei pentru sprijinul oferit în gestionarea crizei refugiaților din 2022 și a crizei energetice, precum și pentru susținerea în cadrul inițiativelor regionale. Un bun exemplu în acest sens este Programul de legislație și economie europeană, realizat din 2014 de Riga Graduate School of Law pentru țările din vecinătatea UE și care, până în prezent, a fost absolvit de 69 de moldoveni. 

De asemenea, oficiala a menționat importanța susținerii acordate de Riga în plan politic, în UE, pentru accelerarea integrării europene a țării noastre.

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.