Cristina Gherasimov a discutat cu o echipă de oficiali de rang înalt din Letonia

Cooperarea moldo-letonă în contextul unor proiecte care să contribuie la parcursul european al Republicii Moldova a fost discutată ieri de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, cu o echipă de oficiali de rang înalt din Letonia. Delegația se află la Chișinău într-o vizită de documentare și e condusă de Alise Balode, directoare generală a Directoratului pentru relații economice, comerț și cooperare pentru dezvoltare de la Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 23 aprilie 2024, 11:34   13
Gherasimov

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a aprecia nivelul înalt al cooperării moldo-letone, inclusiv faptul că Republica Moldova se află printre prioritățile politicii de cooperare pentru dezvoltare a Letoniei pentru 2021-2017. Iar aceasta înseamnă mai multe proiecte de îmbunătățire a guvernanței și de modernizare a infrastructurii din țară, respectiv instituții mai puternice și standarde mai înalte de trai pentru cetățeni.

Cristina Gherasimov a mulțumit Letoniei pentru sprijinul oferit în gestionarea crizei refugiaților din 2022 și a crizei energetice, precum și pentru susținerea în cadrul inițiativelor regionale. Un bun exemplu în acest sens este Programul de legislație și economie europeană, realizat din 2014 de Riga Graduate School of Law pentru țările din vecinătatea UE și care, până în prezent, a fost absolvit de 69 de moldoveni. 

De asemenea, oficiala a menționat importanța susținerii acordate de Riga în plan politic, în UE, pentru accelerarea integrării europene a țării noastre.

Ulianovschi: Din respect față de orice votant și electorat, am decis că este bine să accept orice invitație unde pot asculta opiniile tuturor actorilor politici

În contextul acuzațiilor aduse de către PAS cu privire la întâlnirea mai multor actori politici înaintea desemnării candidaților pentru alegerile prezidențiale, ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care deja și-a anunțat candidatura a venit cu o reacție urmare a interpretărilor eronate apărute în presă și pe diverse rețele de socializare.