Un bărbat a fost reținut după ce s-a urcat în alt avion. De ce a fost acuzat

Un bărbat de aproximativ 20 de ani a fost reținut și acuzat că s-a urcat într-un alt avion „fără permisiune și a provocat intenționat sau prin imprudență panică”, după ce s-a îmbarcat la bordul unei alte aeronave decât cea pentru care avea bilet, relatează BBC News.

publicat de Veronica Ciortan
duminică, 6 octombrie 2024, 19:28   10
avion

Incidentul a avut loc la aeroportul Manchester, unde bărbatul s-a urcat în avionul ce urma să decoleze către Milano, în loc să se urce în cel pentru care avea bilet, care aparținea aceeași companii aeriene, Easy Jet. După ce echipajul de la bord și-a dat seama de eroare, toți pasagerii au fost debarcați, conform procedurii, fiind efectuate noi controale înainte ca aceștia să se urce înapoi în aeronavă. 

Nu a fost găsit nimic suspect, subliniază BBC. Compania aeriană EasyJet a precizat ulterior că încă nu e clar cum s-a produs eroarea, însă „colaborează cu autoritățile de la Aeroportul Manchester pentru a înțelege cum a putut bărbatul să se urce în avion”. Ulterior, poliția din Manchester a anunțat că persoana este acuzată că „s-a ascuns cu scopul de se urca într-un avion fără permisiune”, ancheta fiind încă în desfășurare.

digi24.ro