Un bolnav psihic a atacat o femeie pe care nu o cunoștea, la Craiova: fusese externat pe semnătura surorii

Un bărbat bolnav psihic a atacat o angajată a unui hotel din Craiova, după ce a fost externat pe semnătura surorii sale. Este al doilea incident similar în doar câteva zile, după ce o tânără din Bacău a fost ucisă de un alt pacient psihic externat. Poliția investighează circumstanțele acestui atac.

publicat de Veronica Ciortan
duminică, 6 octombrie 2024, 19:33   30
poliția

Un bărbat cu probleme psihice, recent externat din spital pe semnătura surorii sale, care crede că fratele ei nu are dificultăți, a intrat duminică dimineață într-un hotel din Craiova și a atacat o angajată a unității de cazare fără avertisment.

Acesta este al doilea incident de acest fel în această săptămână, când un pacient cu afecțiuni psihice, scos din spital de membri ai familiei, a atacat alte persoane. La Bacău, o tânără de 20 de ani a fost ucisă de un tânăr de 23 de ani care fusese externat pe semnătura bunicii sale.

În această dimineaţă, ora 07.30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj a fost sesizat prin apel de urgenţă 112 de o femeie, de 32 de ani, din comuna Teasc, cu privire la faptul că, un bărbat necunoscut a pătruns în incinta unei unităţi de cazare din municipiul Craiova şi o agresează, aceasta fiind angajată. La faţa locului, conform principiului cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului, a intervenit imediat o patrulă din cadrul Biroului Rutier Craiova, bărbatul de 57 de ani, din municipiul Craiova fiind imobilizat şi încătuşat”, au precizat reprezentanții Poliţiei judeţene Dolj, potrivit News.ro.

Cercetările au fost preluate de polițiștii de la Secția 1 Poliție Craiova, care desfășoară activități pentru a clarifica circumstanțele incidentului și pentru a lua măsurile legale necesare.

Surse judiciare, contactate de News.ro, au menționat că atacatorul nu o cunoștea pe victimă și că agresiunea a fost comisă fără un motiv evident. Bărbatul, care suferă de afecțiuni psihice, a fost recent externat din spital pe semnătura surorii sale, venită din Germania pentru a solicita externarea, considerând că fratele ei nu reprezintă un pericol pentru societate, conform informațiilor furnizate de aceste surse.

Acesta este al doilea incident înregistrat în ultimele zile în care un pacient cu afecțiuni psihice, scos din spital de membrii familiei, atacă alte persoane. Joi, o tânără de 18 de ani din comuna Scorțeni, județul Bacău, a fost ucisă de un bărbat de 20 de ani, vecin cu ea, sub privirile fraților ei gemeni de 9 ani. Atacatorul a mers la ușa victimei, i-a cerut un foc și apoi a înjunghiat-o în zona gâtului. Fata a decedat la spital la scurt timp. Se pare că atacatorul fusese externat din psihiatrie pe semnătura bunicii sale.

adevărul.ro