Focuri de armă, la Ialoveni. Gazda și-a împușcat la beție oaspetele cu o pușcă în afara legii

Un tânăr a ajuns la spital, după ce a fost împușcat în timp ce se afla în ospeție la un consătean. Incidentul a avut loc acum trei zile în localitatea Cărbuna, din raionul Ialoveni, susțin sursele PulsMedia.MD apropiate anchetei.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 27 noiembrie 2023, 11:23   674
pușcă

Victima s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 30 de ani care se afla în ospeție la o un consătean în vârstă de 41 de ani.

Cei doi se aflau în stare de ebrietate când între ei s-a iscat o ceartă,
care a culminat cu o tentativă de omor.

Gazda s-ar fi ridicat de la masă, a luat o armă de vânătoare de model IJ, după care s-a întors la masă și i-a pus țeava în piept oaspetelui său pe care l-ar fi amenințat că-l va împușca.

Oaspetele ar fi încercat să ferească arma și a împins țeava spre umărul stâng, iar bărbatul de 42 de ani a apăsat pe trăgaci.

Tânărul de 30 de ani a fost transportat la spital, în stare gravă fiind diagnosticat cu o plagă transfixiantă în regiunea superioară a hemitoracelui supraclaviculară pe stânga cu dimensiunile de 5 x 6 cm şi pe partea posterioară superioară a hemitoracelui stâng, dar și o plagă de ieşire cu dimensiuni de 7 x 10 cm cu zdrobirea muşchiului trapez.

Bărbatul de 41 de ani a fost escortat la IP Ialoveni unde a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru tentativă de omor.

Totodată, s-a stabilit că acesta deținea arma ilegal.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.