VIDEO // Curierul cu droguri de 500.000 lei, în preajma grădiniței din Cimișlia, condamnat la 5,6 ani închisoare

Procurorii PCCOCS, oficiul „Sud,” anunță condamnarea la 5,6 ani închisoare a curierului de droguri sintetice de tip PVP de circa 500.000 lei din preajma unei grădinițe din Cimișlia.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 15 noiembrie 2023, 11:10   17
image

Examinarea dosarului de către judecători s-a desfășurat într-o lună, ceea ce reprezintă un termen restrâns de examinare. Celeritatea examinării a fost determinată inclusiv de faptul că tânărul se afla în stare de arest preventiv, solicitat de către procurori. 

Dosarul penal al acestuia a fost trimis Judecătoriei Cahul de către procurorii PCCOCS la doar 18 zile de la reținerea lui, după ce a încercat să se ascundă de mașina poliției, debarasându-se de rucsacul cu droguri. Câteva zeci de minute până la reținere, acesta a plasat șase pliculețe cu droguri în ascunzișuri pentru clienții magazinului ilegal de pe platforma Telegram, care au fost și ele ridicate de oamenii legii pentru expertizare și anexare la dosarul penal. În total, au fost ridicate aproape 0,5 kg de droguri.

Acum, tânărul cu vârsta de 22 ani, sosit în Cimișlia cu taxiul din Chișinău în scopul plasării drogurilor în ascunzișuri pentru clienți, continuă să fie în custodia statului. După prezentarea probelor de către oamenii legii, tânărul și-a recunoscut vinovăția, prin urmare examinarea dosarului s-a desfășurat în procedură simplificată, iar pedeapsa a fost redusă, potrivit legii.

În contextul luptei cu traficul de droguri, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) încurajează tinerii să evite implicarea în astfel de oferte de câștig rapid. – Asta pentru că anume curierii comenzilor de droguri, folosiți de capii grupurilor criminale, sunt primii care de obicei sunt supuși investigațiilor penale, pentru ca mai apoi să fie condamnați, în timp ce investigațiile continuă împotriva altor persoane implicate.

Bărbat condamnat la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor și huliganism agravat

A fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț. Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 55 de ani, a fost recunoscut vinovat de tentativă de omor și huliganism agravat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.