Controverse la Aeroportul Cahul! Bodașco susține că nu vinde bunurile, ci caută investitori

Tatiana Bodașco, administratoarea Aeroportului Cahul, a respins informațiile apărute despre vânzarea bunurilor aeroportului. „Este o eroare. Nu vând nimic. De fapt, sunt în căutarea unor potențiali investitori pentru dezvoltarea acestui aeroport”, a afirmat Bodașco pentru mold-street.com.

publicat de Veronica Ciortan
marți, 8 octombrie 2024, 18:56   92
Aeroport Cahul

Antreprenoarea a menționat că a avut discuții cu specialiști din domeniul infrastructurii aeroportuare din Republica Moldova și că, în următoarele două săptămâni, va purta negocieri cu potențiali investitori, deși a refuzat să ofere detalii suplimentare despre aceștia, transmite Bani.MD.

Declarațiile sale vin în urma unui anunț recent care susținea că Aeroportul Cahul este disponibil pentru vânzare la prețul de 2,5 milioane de euro.

Autoritatea Aeronautică Civilă a emis un comunicat în care a reamintit că Aeroportul Internațional Cahul a fost înființat în 1987, obținând statutul de „aeroport internațional” în 2002. Cu toate acestea, schimbarea de statut nu a fost însoțită de investițiile necesare pentru modernizarea infrastructurii.

Aeroportul a trecut printr-o serie de restructurări de-a lungul anilor, fiind reorganizat în 2004 într-o întreprindere mixtă, dar problemele de gestiune și neregulile au dus la deteriorarea continuă a infrastructurii. În 2012, bunurile aeroportului au fost transferate creditorilor pentru stingerea unei datorii, iar în 2015, întreprinderea mixtă „Aeroportul Internațional Cahul” a fost lichidată.

În prezent, infrastructura aeroportului se află într-o stare critică, având nevoie urgentă de reparații la pista de decolare și aterizare, calea de rulare și platformă, care sunt în proces de deteriorare. De asemenea, lipsesc elementele esențiale pentru operarea sigură a zborurilor, inclusiv sistemele de iluminare și echipamentele de navigație.

Proba interviului în cadrul concursului pentru șefia PCCOCS a fost amânată

Proba interviului pentru cei patru candidați la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, planificată pentru miercuri, se amână. Comisia specială de preselecție a candidaților a luat această decizie întrucât mai așteaptă unele răspunsuri de la organele abilitate cu funcția de control a integrității în sectorul public.