„Made in China”, Schemă de contrabandă cu haine și încălțăminte 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐧 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, dată peste cap de SV

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal anunță investigarea unui caz de contrabandă cu încălțăminte și articole de îmbrăcăminte în valoare de peste un milion de lei.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 28 noiembrie 2023, 10:32   752
SV

Potrivit materialelor cauzei, un grup de persoane au introdus în Republica Moldova, prin Aeroportul Internațional Chișinău, un lot de încălțăminte și articole de îmbrăcăminte în asortiment din China, în valoare de 1 268 560 lei.

 Conform actelor de însoțire, marfa era destinată unui agent economic din Ucraina și potrivit informațiilor din Sistemul Informațional al Serviciului Vamal, marfa a părăsit teritoriul Republicii Moldova prin postul vamal Otaci.

Acționând în baza informației operative, Serviciul Vamal a interpelat autoritățile vamale din Ucraina și în răspuns a fost indicat că, marfa nu a fost introdusă în Ucraina.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.