(VIDEO) Natalia Morari:„Continuați tot așa, domnule Spînu, și mai procurați apartamente în afara țării. Cu toate că nu vă vor ajuta”

După ce Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat că nu a vrut să cumpere un imobil în R. Moldova, deoarece asta ar fi fost „conflict de interese”, pentru că el este responsabil de domeniul construcțiilor, jurnalista Natalia Morari, candidată la alegerile prezidențiale se întreabă retoric dacă locuința ministrului Energiei, Victor Parlicov, este conectată la gaze naturale și curent livrate de companii locale.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 27 iulie 2024, 16:11   497
Morari

„Curios – casa ministrului Energiei, Victor Parlicov, este conectată la gaze naturale și curent livrate de către companii locale? Or, el este ministrul care reglementează acest domeniu. Iar șefa de la Sănătate se tratează în caz de necesitate în spitalele din Moldova? Nemerenco e cea care reglementează domeniul, nu, dle Spînu? Și Bolea de unde-și ia fructe și legume? Din România sau de pe piața locală? Dacă de la noi, e incorect conform logicii lui Spînu. Premierul Recean de la care producători cumpără carne de găină pentru KFC-uri? Dacă de la cei autohtoni, iarăși o încălcare.

Continuați tot așa, domnule Spînu, și mai procurați apartamente în afara țării. Cu toate că nu vă vor ajuta”, a scris Morari pe Telegram.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a investit anul trecut într-un apartament la București. Locuința este trecută și în declarația de avere, însă în document nu este specificată nici țara și nici localitatea în care aceasta se află.

„Ceea ce am cumpărat în București este o investiție. Știam că voi fi întrebat despre asta. Și prietenii m-au întrebat de ce nu am cumpărat în Moldova. Nu am cumpărat nimic în Moldova, pentru că ar fi trebuit să procur de la companiile de construcție din Moldova. În același timp, eu sunt ministru al Infrastructurii și cunoașteți cât de mult luptăm cu construcțiile ilegale. Foarte rău ne reușește, pentru că noi facem tot ce putem la nivel central, însă sunt și autoritățile locale. Dacă eu cumpăram ceva în Moldova, asta însemna că avea să procur de la una dintre aceste companii de construcții. Asta ar fi fost un conflict de interese direct. Eu nu am dorit asta. Atât timp cât voi ocupa funcții publice, eu niciodată nu voi face ceva ce ar amesteca acțiunile personale cu cele publice. Pentru mine asta este o linie roșie”, a declarat Andrei Spînu.

Natalia Morari: „Continuați tot așa, domnule Spînu!”

Potrivit ministrului, apartamentul va avea totuși o suprafață mai mare de 59 de metri pătrați, așa cum este indicat în declarația de avere și interese personale.

Maia Sandu, la întâlnirea cu alegătorii din Ialoveni: „Pas cu pas obținem victorii care, luate împreună, înseamnă salturi uriașe în dezvoltarea țării noastre”

Locuitorii orașului Ialoveni susțin proiectul de integrare europeană și își doresc ca R. Moldova să nu rateze această șansă istorică, a declarat președintele Maia Sandu, în urma unei vizite în teritoriu. Șeful statului a precizat că aderarea statului nostru la UE este necesară pentru a asigura pacea și modernizarea localităților.