Conducea automobilul haotic și nu deținea permis de conducere, refuzând testarea alcoolscopică. Inculpatul, condamnat la 6 luni de închisoare

A fost pronunțată sentința de condamnare cu executarea reală a pedepsei închisorii, pentru o persoană acuzată de comiterea unei infracțiuni, care atentează la securitatea traficului rutier.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 12 aprilie 2024, 09:50   152
Condamnat

Așadar, prin sentința Judecătoriei Edineţ, sediul Briceni, din 08 aprilie 2024, inculpatul a fost recunoscut vinovat în săvârșirea infracțiunii de refuz de testare alcoolscopică pentru determinarea stării de ebrietate, comis de conducătorul unui mijloc de transport care nu deține permis de conducere (art. 2641 alin.(4) Cod penal) şi i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 6 luni, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit acuzării înaintate de Procuratura Briceni, la data de 01 august 2023, pe timp de zi, inculpatul, fără a deține permis de conducere, a condus neadecvat mijlocul de transport de model „VAZ” prin satul Bulboaca, raionul Briceni. Fiind stopat de către angajații poliției, suspect că a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate, i-a fost propus de a fi supus testării alcooscopice, cu aparatul „Drager-Alcotest”. Conducătorul a refuzat testarea alcoolscopică şi examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei, cât şi de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical.

Inculpatul s-a eschivat de la prezentare în instanța de judecată.

Având în vedere faptul că acesta a comis anterior mai multe infracțiuni pe teritoriul țării, pentru care nu a fost condamnat, fiind anunțat în căutare, de către acuzatorul de stat a fost solicitată pedeapsa sub formă de închisoare cu executare reală, sancțiune considerată de către instanță ca proporțională faptei comise.

Un tânăr, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni la Leova și Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf, 2 episoade de violare de domiciliu, un huliganism și o infracțiune de privare ilegală de libertate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni.