Drumul public local Bulboaca – Chirca – Merenii Noi – Floreni, va fi reabilitat

Drumul public local Bulboaca – Chirca – Merenii Noi – Floreni, cu o lungime de 5 km, va fi reabilitat, iar stația feroviară Bulboaca va fi modernizată. În acest sens, Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, alocarea mijloacelor financiare din Fondul de rezervă, în sumă de cca 6,5 milioane lei.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 19 aprilie 2023, 12:44   31
Reparația drumurilor

De asemenea, banii vor fi utilizați pentru lucrările de amenajare a unei parcări temporare din apropierea Castelului Mimi, amenajarea accesului rutier către stația feroviară Bulboaca; lucrările de reabilitare la gara feroviară Chișinău - renovarea parțială a peronului pe partea centrală și partea de plecare spre Bulboaca. Totodată, vor fi efectuate lucrările de reabilitare a garniturilor de tren D1M, inclusiv reparația interiorului acestora.

Stația Bulboaca modernizată va deservi fluxurile de călători către obiectivele turistice locale, iar în gara feroviară Chișinău vor fi îmbunătățite considerabil condițiile de așteptare pentru călători.

„Implementarea proiectului va avea impact semnificativ asupra dezvoltării economice și creșterii potențialului de dezvoltare și atragere a turismului rural în regiune”, a accentuat ministrul Lilia Dabija.

horosCOP - 24 septembrie: Gemenii se vor dedica activităților cu pasiune și vor obține succesul ca un rezultat inevitabil

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra destinelor noastre, punându-ne la încercare capacitatea de a decoda mesajele ascunse ale universului. Fiecare semn zodiacal va trebui să navigheze prin apele tulburi ale incertitudinii, căutând indicii și ascultând sfaturile arhetipurilor astrale. Ce secrete vor dezvălui horoscoapele de astăzi? Rămâneți pe fază pentru a descoperi indiciile care vă vor ghida pașii în această zi plină de enigme.

Patru oferte au fost depuse în cadrul licitației cu privire la extinderea Stației Electrice Vulcănești

Patru companii și-au depus ofertele în cadrul licitației internaționale cu privire la extinderea Stației Electrice Vulcănești, gestionată de ÎS Moldelectrica. Deschiderea ofertelor s-a desfășurat vineri, 20 septembrie curent, conform anunțului specific de achiziții publicat de Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE).