Un şerif din Kentucky ucide prin împuşcare un judecător la tribunal

Un judecător din comitatul Letcher, în statul american Kentucky, Kevin Mullins, a fost găsit mort joi, ciuruit de gloanţe, la tribunal din Whitesburg în care lucra, iar potrivit primelor elemente ale anchetei şeriful local Shawn Stines a deschis focul şi l-a împuşcat pe judecător, după ce s-a certat cu el, relatează The Washington Post.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 20 septembrie 2024, 19:22   6
img 23

Reţinut de poliţie imediat după fapte şi plasat în arest preventiv, suspectul în vârstă de 43 de ani, este acuzat de omor de gradul întâi, susține news.ro

Şeriful Shawn Stines s-a predat ”fără incidente” şi ”cooperează cu autorităţile”, a declarat WP un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kentucky, Matt Gayheart.

jjj

Un şerif din Kentucky ucide prin împuşcare un judecător la tribunal

”Încercăm să obţinem răspunsuri despre ceea ce a condus la acest atac armat şi despre momentele care l-au precedat”, a declarat el, evocând o anchetă în desfăşurare.

Cei doi bărbaţi erau figuri locale.

Kevin Mullins este un judecător al comitatului din 2006, iar Shawn Stines este şeriful comitatului de opt ani şi a candidat la al doilea mandat.

Potrviit WP, care citează ancheta preliminară, atacul armat a decurs dintr-o ”ceartă” între cei doi protagonişti în biroul judecătorului.

”Noi ştim că o ceartă între cei doi a condus la incident, însă ceea ce s-a petrecut exact înainte să se tragă focuri de armă este o întrebare la care încercăm în continuare să aflăm răspunsuri”, a declarat presei americane poliţistul Matt Gayheart.

”Este o premieră pentru mine. Este pentru prima oară când aud vorbindu-se despre un incident de acest fel în ţară”, a subliniat el.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a declarat după uciderea judecătorului că ”există prea multă violenţă în această lume şi mă rog să existe o cale către zile mai bune”.

Atacul a provocat o undă de şoc în acest orăşel foate unit din Munţii Appalaşi, sediul Guvernului comitatului cu aproximativ 1.700 de locuitori.

Judecătorul Kevin Mullins, în vârstă de 54 de ani, era cunoscut prin faptul că promova tratamentul toxicomaniei şi a ajutat sute de locuitori să urmeze un tratament.

El a contribuit la dezvoltarea unui program - denumit Addiction Recovery Care - care oferă servicii de susţinere între egali la palatul de justiţie.

Acest program a fost adoptat de cel puţin alte 50 de comitate din Kentucky.

(VIDEO) Soldat ucrainean eliberat după 2 ani și jumătate, victimă a celebrului torționar rus „Doctor Evil”: „Fiul meu nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”

Soldatul ucrainean Iuri Gulciuk avea 20 de ani când s-a oferit voluntar în armată și s-a alăturat Brigăzii 36 Maritime Separate din Mariupol. Eliberat după 2 ani și jumătate, în urma ultimului schimb de prizonieri cu Rusia, tânărul s-a întors acasă cu tulburare de stres posttraunatic. Milena spune că fiul ei, victima torturilor repetate, „nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”, relatează Bild.