Bărbat, trimis în judecată după ce a stropit-o pe mama sa cu benzină şi apoi i-a dat foc/ Femeia a murit după o lună, în urma arsurilor suferite

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii din Covasna după ce, în luna mai a acestui an, a stropit-o pe mama sa cu benzină şi i-a dat foc. De asemenea, el a incendiat uşa de la intrarea în locuinţa mamei sale. Femeia a murit o lună mai târziu, din cauza arsurilor suferite, anunță news.ro.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 20 septembrie 2024, 19:15   5
img 22

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au anunţat, joi, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, în stare de arest preventiv, pentru distrugere şi violenţă în familie, în forma omorului calificat.

”S-a reţinut că, în data de 18.05.2024, în jurul orei 23:30, inculpatul a stropit cu un amestec de benzină-ulei curtea comună şi uşa de intrare în imobilul din comuna Băţani, judeţul Covasna, unde locuia mama sa, după care a dat foc cu o brichetă, provocând un incendiu în care s-a degradat uşa de intrare şi s-au ars mai multe obiecte, punând în pericol bunurile şi viaţa celor care se aflau în imobil. Inculpatul, împreună cu familia sa, locuieşte într-un corp de clădire separat de cel în care locuia mama sa.  În acelaşi context, inculpatul a stropit-o pe mama sa cu amestecul de benzină-ulei şi apoi a aprins focul cu o brichetă, acţiune în urma căreia victima a luat foc”, au declarat procurorii.

Femeia a murit în 18 iunie, din cauza arsurilor suferite.

(VIDEO) Soldat ucrainean eliberat după 2 ani și jumătate, victimă a celebrului torționar rus „Doctor Evil”: „Fiul meu nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”

Soldatul ucrainean Iuri Gulciuk avea 20 de ani când s-a oferit voluntar în armată și s-a alăturat Brigăzii 36 Maritime Separate din Mariupol. Eliberat după 2 ani și jumătate, în urma ultimului schimb de prizonieri cu Rusia, tânărul s-a întors acasă cu tulburare de stres posttraunatic. Milena spune că fiul ei, victima torturilor repetate, „nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”, relatează Bild.

Un şerif din Kentucky ucide prin împuşcare un judecător la tribunal

Un judecător din comitatul Letcher, în statul american Kentucky, Kevin Mullins, a fost găsit mort joi, ciuruit de gloanţe, la tribunal din Whitesburg în care lucra, iar potrivit primelor elemente ale anchetei şeriful local Shawn Stines a deschis focul şi l-a împuşcat pe judecător, după ce s-a certat cu el, relatează The Washington Post.