(FOTO) Rusia a bombardat puternic orașul Sumî, unde au fost puse la pământ un cămin de bătrâni și un orfelinat. Imaginile dezastrului

Orașul Sumî, aflat în apropierea graniței cu Rusia (zona Kursk) este bombardat intens de forțele militare ruse, aproape în fiecare zi. Un cămin de bătrâni și un orfelinat au fost puse la pământ doar în ultimele 24 de ore, scrie News.ro.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 20 septembrie 2024, 18:00   5
IMG 15

Forţele Rusiei au atacat un centru pentru vârstnici din oraşul Sumî din Ucraina şi au vizat sectorul energetic, într-un nou val de atacuri aeriene desfăşurat joi, provocând moartea a cel puţin unui civil, afirmă oficialii ucraineni, citaţi de Reuters. 

Un organism de monitorizare al ONU afirmă că atacurile asupra reţelei de electricitate au încălcat, probabil, dreptul umanitar, în timp ce Agenţia Internaţională pentru Energie a arătat, într-un raport, că deficitul de electricitate al Ucrainei în lunile critice de iarnă ar putea ajunge la o treime din vârful cererii estimate. 

ZZ
FF


În timpul unui atac din timpul zilei asupra oraşului Sumî din nord, o bombă rusească ghidată a lovit o clădire cu cinci etaje, afirmă oficiali regionali şi militari. O persoană a murit şi 12 au fost rănite, a arătat Ministerul de Interne pe Telegram. 

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că echipele de salvarea încearcă să vadă dacă au rămas oameni prinşi sub dărâmături. Imaginile de acolo publicate odată cu postarea ministerului arată pacienţi în vârstă în timp ce sunt evacuaţi din clădirea avariată, fiind întinşi pe jos pe covoare şi pături. 

EDF


În discursul său nocturn, Zelenski a afirmat că Rusia a lansat 90 de atacuri cu bombe ghidate în ultimele 24 de ore. Într-un alt bombardament a fost lovit satul Pavlivka, la 3 km distanță de graniță, în regiunea Sumî. Un bloc de locuințe și, un orfelinat și un Centrul de reabilitare pentru copii au fost lovite. 

EE
DED


Un total de 18 persoane au fost rănite, 6 copii și 12 adulți.   A fost incălcat dreptul umanitar internațional Misiunea ONU pentru Monitorizarea Drepturilor Omului în Ucraina afirmă că atacurile Rusiei au încălcat dreptul umanitar internaţional, punând în pericol servicii esenţiale, ameninţând sănătatea publică, educaţia şi economia, potrivit unui raport. Kievul spune că vizarea sistemului energetic este o crimă de război, iar Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru patru oficiali şi ofiţeri militari ruşi pentru bombardarea infrastructurii energetice civile. 

Moscova susţine că infrastructura energetică este o ţintă militară legitimă şi respinge acuzaţiile ca irelevante. Sumî, o ţintă frecventă Moscova a atacat în mod repetat regiunea Sumî, care se învecinează cu regiunea Kursk din Rusia, locul unei incursiuni majore a ucrainenilor, în timp căreia Kievul afirmă că a cucerit peste o sută de localităţi. 

Miercuri seară, bombardamentele ruse au ucis trei persoane în apropier de Krasnopillia, în regiunea Sumî, afirmă procurorii locali. Joi, alte bombardamente au rănit două persoane şi au avariat o instituţie medicală.

Sursa: digi24.ro

(VIDEO) Soldat ucrainean eliberat după 2 ani și jumătate, victimă a celebrului torționar rus „Doctor Evil”: „Fiul meu nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”

Soldatul ucrainean Iuri Gulciuk avea 20 de ani când s-a oferit voluntar în armată și s-a alăturat Brigăzii 36 Maritime Separate din Mariupol. Eliberat după 2 ani și jumătate, în urma ultimului schimb de prizonieri cu Rusia, tânărul s-a întors acasă cu tulburare de stres posttraunatic. Milena spune că fiul ei, victima torturilor repetate, „nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”, relatează Bild.

Un şerif din Kentucky ucide prin împuşcare un judecător la tribunal

Un judecător din comitatul Letcher, în statul american Kentucky, Kevin Mullins, a fost găsit mort joi, ciuruit de gloanţe, la tribunal din Whitesburg în care lucra, iar potrivit primelor elemente ale anchetei şeriful local Shawn Stines a deschis focul şi l-a împuşcat pe judecător, după ce s-a certat cu el, relatează The Washington Post.