Când vor fi examinate dosarele celor care râvnesc fotoliu de șef al PCCOCS

Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale s-a întrunit în ședință și a stabilit data de 10 septembrie 2024, ora 16:00, ziua în care vor fi examinate dosarele candidaților prin prisma criteriilor de eligibilitate.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 5 septembrie 2024, 19:33   250
PCCOCS

Astfel, pentru a se pronunța asupra dosarelor depuse, Comisia specială urmează să analizeze, în ședință închisă, îndeplinirea de către candidați a criteriilor de eligibilitate, ulterior, lista finală a candidaților admiși va fi plasată online.

Amintim că, la concurs pentru funcția de șef PCCOCS s-au înscris patru candidați: Ion Neguriță, procuror-șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni; Victor Furtuna, procuror-șef interimar al PCCOCS; Andrei Mațco, avocat; Alexandru Machidon, adjunct al procurorului-șef al PCCOCS.

Judecătorul Alexei Paniș, candidat la CSM, nu a promovat evaluarea reluată

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Alexei Paniș, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Primarul de Hînceşti, cercetat pentru acapararea frauduloasă a terenurilor publice. Etapa la care se află dosarul

Primarul de Hînceşti, Alexandru Botnari, este cercetat în cadrul unui dosar privind acapararea ilegală a terenurilor publice. Dosarul a fost pornit în noiembrie 2022, conform Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Actualmente, acuzatorii așteaptă rezultatele expertizei judiciare, pentru a stabili valoarea loturilor vizate şi a estima prejudiciul cauzat.