Român găsit vinovat de crimă, în Londra, după ce a crezut că-i poate păcăli pe anchetatori. Cum și-au dat seama că minte

Un român a fost găsit vinovat pentru crimă de o instanță din Londra. Sabin Manda (32 de ani) își crease un alibi, încercând să-i convingă pe anchetatori că a fost în legitimă apărare atunci când a ucis un tânăr, însă camerele de supraveghere au infirmat scenariul invocat de el.

publicat de Veronica Ciortan
luni, 30 septembrie 2024, 18:41   241
român

Inner London Crown Court l-a găsit pe Sabin Manda, găsit vinovat de uciderea lui Bajram Luli, 27 de ani, joi.

Crima a avut loc pe 11 martie 2024, după o dispută legată de droguri în Sudbury Heights Avenue, Greenford.

Sabin Manda (stabilit în Popes Lane, Ealing) a susținut că l-a atacat pe Bajram în legitimă apărare după ce s-a temut pentru propria viață. 

„Totuși, în urma incidentului,  a dispărut, susținând că era îngrijorat de posibile represalii. Între timp, detectivii au obținut imagini de pe camerele de supraveghere care au surprins atacul și au arătat că acesta a fost neprovocat”, se arată într-un comunicat al Poliției Metropolitane.

„Manda se va confrunta acum cu mulți ani în închisoare”

După utilizarea diferitelor tehnici criminalistice, românul a fost localizat și arestat.

„Echipa de investigație a muncit mult și din greu pentru a localiza imagini ale acestui incident care au ajutat la dezmințirea afirmațiilor lui Sabin Manda privind autoapărarea. Acesta a fost un atac neprovocat și Manda se va confrunta acum cu mulți ani în închisoare pentru a lua în considerare consecințele acțiunilor sale. Nu pot decât să sper că condamnarea sa va aduce puțină alinare familiei lui Bajram”, a declarat inspectorul detectiv Adam Guttridge, specialist Crime South.

Pronunțarea sentinței va avea loc la aceeași instanță în data de 11 octombrie.


adevărul.ro