Eugen Luchianiuc: „Valetul justiției lui Plahotniuc, Mihai Poalelungi, în serviciul celor de la Lagardere. Oficiul e în apartamentul fiicei”

Bloggerul Eugen Luchianiuc scrie într-un articol pe blogul său că fostul președinte al Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, ar activa pentru controversata firmă Lagardere, implicată în scandalul legat de licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău, privind darea în concesiune a spațiilor comerciale.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 12 februarie 2024, 10:40   304
Poalelungi

„Îl țineți minte pe Mihai Poalelungi care a revenit de la CEDO doar din patriotism? (a se citi – pentru a-l servi pe Plahotniuc? Da îl țineți minte pe Mihai Poalelungi care a devenit și Președintele Curții Constituționale și făcea totul pe placul lui Plahotniuc? Acum omul a devenit OM BUN și chiar a oferit apartamentul lui scris deja pe fiică și soțul acesteia în calitate de sediu pentru Lagardere. Da, asta e strada Coca”, scrie Luchianiuc.

Luchianiuc susține că, Mihai Poalelungi, omul care a făcut „reforma justiției” pe timpurile lui Vlad Plahotniuc, este consultantul juridic principal al cantorei Lagardere pe care Andrei Spănu încearcă să o aducă în aeroportul din Chișinău pentru a se ocupa de comerțul din interiorul principalei căi de acces aerian în Moldova.

„Pentru asta omul și-a dat și apartamentul în calitate de oficiu. Eu trebuie să mai explic ceva sau vouă și așa vă este totul clar? Nu cred. Știți, înainte, oamenii erau mai deștepți de la guvernare. Făceau lucrurile mai pe ascuns, mai prin companii interpuse. Ăștia de acum o fac totul deschis de parcă așa și trebuie. Nimic nu îi sperie iar dacă cineva îi critică, pornesc mașinăria zoinițelor alde Alina Tadu care, pentru 4-5 mii de euro pe lună fac totul pentru a-și satisface stăpânii”, mai menționează bloggerul în articolul său.

Scandalul legat de licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău, privind darea în concesiune a spațiilor comerciale a luat amploare, după ce s-a constatat că firma franceză, singura care corespunde criteriilor prevăzute în caietul de sarcini, și care a fost prezentată ca fiind o companie internațională foarte importantă, are adresa juridică într-un fost cămin din sectorul Buiucani, amplasat pe strada Coca 33.

(VIDEO) Olesea Stamate, despre licitația de la aeroport: Dacă doar compania franceză va participa la licitație, atunci acest lucru m-ar deranja