Permisele de conducere eliberate în R.Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Spaniei privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 15 mai 2024, 12:18   24
SP and RM

Documentul va elimina obstacolele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc între cele două state. Aceștia vor avea dreptul la conversiunea actului fără să susțină examene teoretice sau practice.

Până acum, Republica Moldova a semnat patru tratate ce reglementează conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere - cu statul Israel, Turcia, Lituania și Italia, precum și o declarație de intenție cu Germania pentru transcrierea permiselor de conducere.

Un tânăr de 17 ani, salvat de la înec de salvamarii din capitală

În după-amiaza zilei de 26 mai 2024, salvamarii stației de salvare din Parcul "Valea Trandafirilor" din municipiul Chișinău au intervenit prompt la salvarea unui tânăr în vârstă de 17 ani, care risca să se înece. Potrivit informațiilor înregistrate,cazul a avut loc în jurul orei 15:45, pe plaja lacului din Parcul "Valea Trandafirilor", unde se odihnea un grup de tineri.