(SURSE) Noi detalii despre tragedia de la Căușeni. Victimile ar fi cerut ajutor de mai multe ori la 112 și ar fi vorbit la direct cu salvatorii de la IGSU

Au apărut noi detalii în cazul cuplului găsit fără suflare într-o mașină blocată în nămeți la intrarea în localitatea Coșcalia, din raionul Căușeni. Potrivit surselor PulsMedia, apropiate anchetei, aceștia ar fi vorbit la direct cu salvatorii de la IGSU care le-au promis că vin după ei, dar așa și nu au mai ajuns.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 27 noiembrie 2023, 19:11   2674
IGSU

Potrivit surselor PuslMedia.MD, apropiate anchetei, bărbatul de 64 de ani și concubina sa de 63 de ani, ar fi efectuat aseară mai multe apeluri la Serviciul Unic de Urgență prin care au solicitat ajutorul salvatorilor, după ce mașina acestora s-ar fi blocat în nămeți.

Sursele noastre menționează că unul dintre apeluri a fost redirecționat  de cei de la 1123 direct la Inspectoratul General de Situații Urgente, iar bărbatul ar fi vorbit cu salvatorii. 

Acesta le-ar fi comunicat locul unde se află, iar aceștia i-ar fi spus să nu mai continuie deplasarea și să aștepte intervenția lor.

În timp ce ar fi așteptat salvatorii, care cel mai probabil nu se grăbeau să ajungă, mașina a fost acoperită de zăpadă fiind astupată țeava de eșapament, iar gazele au intrat în habitaclul Volckswagen-ului. Acest fapt  ar fi stat la baza decesului celor două persoane care au fost găsite abia în această dimineață, nu de salvatorii care au spus că vin să-i ajute, ci de trecători.

Presa a scris că cele două victime ar fi urma să ajungă în sat la sora bărbatului care este imobilizată la pat. 

Femeia susține că aceștia s-au pornit la ea pe la 11.00, pe urmă i-ar fi spus la nepot să se ducă cu calul să le ducă nişte haine, că ei erau subţiri îmbrăcaţi. 

„El cu greu a răzbătut şi le-a dat hainele. El le-a propus să meargă la Florica să se odihnească. S-au pornit, dar concubinei i-a stat rău şi s-au întors înapoi la maşină", a povestit femeia.

Ultima dată când au vorbit, bărbatul i-ar fi spus că i se descarcă telefonul.

„Mi-a spus aşa: Axenia sunt pornit dar mai bine nu porneam, pentru că ne-am blocat la ieşire din Florica. Am mai sunat şi mi-a spus că nu poate vorbi, că se termină telefonul şi aşa s-a descărcat".

Serviciul Vamal va avea propriul Centru de analiză de risc și inteligență pentru a facilita traficul legitim și a reduce riscul de contrabandă

Serviciul Vamal a găzduit evenimentul de lansare a procesului de creare a Centrului de de analiză de risc și inteligență, la care a participat conducerea Serviciului Vamal, a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), precum și funcționarii vamali din cadrul subdiviziunilor de profil.