Veste „bună” de la Ministrul Energiei. La sfârșit de iarnă scad prețurile la căldură și electricitate

Prețul la energia termică și energia electrică în curând vor scădea, afirmă ministrul Ministrul Energiei, Victor Parlicov. Acest lucru s-ar putea întâmpla datorită noilor tarife la gazele naturale.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 21 februarie 2024, 21:56   50
Parlicov

Astfel, noile tarife la gazele naturale vor avea impact economic pozitiv, spune Parlicov. Energia termică și elergia electrică s-ar putea ieftini.

„Ieșim din iarnă, prețurile de pe piața internațională merg în jos. Pornind de la prognozele prețurilor pe acest an, cred că ne putem asuma o reducere a acestora. Pentru noi este important ca oamenii să resimtă această tendință de scădere a prețurilor internaționale în facturile lor”, a menționat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Amintim că la data de 21 februarie, ANRE a aprobat noi tarife pentru gazul natural. Astfel, acesta s-a ieftinit cu 3,3 lei per metru cub pentru consumatorii casnici. Prin urmare, noul tarif a ajuns la 13,39 lei, fără TVA.

horosCOP - 20 mai: Leii văd indicii promițătoare într-un caz dificil

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra tuturor semnelor zodiacale, provocându-le să-și ascuțe intuiția și să-și folosească abilitățile de deducție. Fiecare nativ va trebui să navigheze prin apele tulburi ale incertitudinii, căutând indicii ascunse și dezvăluind adevăruri neașteptate. Ce secrete vor scoate la iveală horoscoapele de astăzi?