Veste „bună” de la Ministrul Energiei. La sfârșit de iarnă scad prețurile la căldură și electricitate

Prețul la energia termică și energia electrică în curând vor scădea, afirmă ministrul Ministrul Energiei, Victor Parlicov. Acest lucru s-ar putea întâmpla datorită noilor tarife la gazele naturale.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 21 februarie 2024, 21:56   61
Parlicov

Astfel, noile tarife la gazele naturale vor avea impact economic pozitiv, spune Parlicov. Energia termică și elergia electrică s-ar putea ieftini.

„Ieșim din iarnă, prețurile de pe piața internațională merg în jos. Pornind de la prognozele prețurilor pe acest an, cred că ne putem asuma o reducere a acestora. Pentru noi este important ca oamenii să resimtă această tendință de scădere a prețurilor internaționale în facturile lor”, a menționat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Amintim că la data de 21 februarie, ANRE a aprobat noi tarife pentru gazul natural. Astfel, acesta s-a ieftinit cu 3,3 lei per metru cub pentru consumatorii casnici. Prin urmare, noul tarif a ajuns la 13,39 lei, fără TVA.

SPIA la raport. 170 de sancțiuni disciplinare, întocmite de la începutul anului

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a audiat raportul de activitate pentru prima jumătate a anului, prezentat de Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA). În cadrul ședinței, ministrul a fost informat despre progresele înregistrate de instituție în ultimele șase luni, precum și despre obiectivele pentru perioada următoare.

„Nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le pute”. Cum jurnaliștii de la TV8 au „născut” un #fakenews pe care nu s-au obosit „să-l ucidă chiar din fașă”

Site-ul TV8 a publicat astăzi o știre falsă, cu referire la consilierul PSRM, Maxim Moroșan, despre care scrie că ar fi fost reținut ieri la Bălți într-un dosar pentru trafic de droguri, dar după ce și-au dat seama că a fost un „fake news”, pur și simplu au șters știrea de pe site fără ca să-și recunoască greșeala și au înlocuit-o cu alta.