SURSE // (FOTO) Tragedia de la Boldurești. Stomatologul care l-a ajutat pe fratele adjunctului Procuraturii Nisporeni să ascundă crima este rudă cu Vladimir Andronache

IGP a anunțat ieri că a mai identificat un complice al primarului și ex-șef IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, care a provocat accidentul soldat cu decesul unui copil de 14 ani, după care a fugit de la fața locului și a încercat să ascundă urmele crimei. Potrivit surselor PulsMedia.MD, acesta s-a dovedit a fi o rudă a fostului deputata democrat cercetat penal, Vladimir Andronache.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 22 februarie 2024, 19:07   4937
crimnă

Sursele noastre apropiate anchetei menționează că este vorba despre Ion Andronache, directorul Î.M. Centrul Stomatologic Raional Nisporeni.

Ion Andronache este, de profesie, medic stomatolog generalist, dar și este o rudă apropiată a fostului deputat democrat, Vladimir Andronache, care este vizat în dosarul „Frauda Bancară”,  fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de escrocherie și spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin participație complexă în calitate de organizator, instigator și autor în interesul unei organizații criminale precum și a unui complice, acuzat de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prin complicitate, în proporții deosebit de mari, în interesele grupului criminal parte a organizației criminale.

Foto din timpul reținerii stomatologului Ion Andronache

Potrivit comunicatului IGP, acesta ar fi cel care: „l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii”.

De altă parte, susrsele PuslMedia.MD susțin că cel care apare în imaginile video cu gluga pe cap este fratele lui Nicanor Ciochină, procurorul adjunct la Procuraturii Nisporenmi, Grigore Ciochină.

A doua zi, după ce fratele său, Nicanor Ciochină, care ar fi fost în stare de ebrietate la volanul automobilului de serviciu când a lovit copilul de 14 ani pe care l-a lăsat să zacă pe marginea drumului și a fugit de la fața locului, procurorul Grigore Ciochină nu ar fi fost prezent la birou. Acesta și-ar fi luat liber pentru că ar fi susținut că ar avea o „tragedie în familie”, însă a venit la Chișinău, cel mai probabil pentru a rezolva problema fratelui.

Amintim că IGP a anunțat ieri dimineață că a fost reținut primarul loclaității Boldurești, Nicolae Ciochină, după ce acum două zile a lovit mortal un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului. Acesta a încercat în toată această perioadă să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere.

„În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. Aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul. Astăzi dimineață, în jurul orei 07:00, polițiștii au reușit să rețină bărbatul de 47 de ani. Este vorba despre primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, iar mașina implicată în accident era de serviciu”, se arată în comunicatul IGP.

IGP mai menționează că poliția continuă investigațiile, inclusiv cele în care este vizat un cerc de suspecți care l-au ajutat pe Ciochină la eschivarea de la pedeapsă și l-au ajutat să pună în aplicare toate acțiunile menite să ducă în eroare oamenii legii.

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea PCCOCS.

(VIDEO) Tragedia de la Nisporeni. Șoferul care a lovit mortal copilul de 14 ani este primarul de Boldurești, ex-șef IP Nisporeni

(SURSE) Tragedia de la Boldurești. Adjunctul Procuraturii Nisporeni ar fi fost cel care l-ar fi ajutat pe ex-șeful IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, să ascundă crima

„Nici laie, nici bălaie”! PG „îl apără” pe șef-adjunctul de la Procuratura Nisporeni, care și-ar fi ajutat fratele să scape de dosar în cazul copilului ucis la Boldurești?

OPINIE // „Lașitatea” lui Munteanu, bâlbele procurorilor, un copil care și-a trăit ultimele clipe pe o margine de drum, spulberat de un fost polițsit, frate de șef în PG, care l-ar fi ajutat să ascundă urmele crimei