Beat la volan, cu telefonul la ureche, a lovit mortal un biciclist și a dat bir cu fugiții. Acum și-a aflat sentința

Un bărbat de 41 ani din raionul Rîșcani a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, după ce a lovit mortal un biciclist.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 29 iulie 2024, 11:32   496
bicicletă

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, la 02 martie 2024, seara, inculpatul a urcat la volanul automobilului de marca „Daewoo Rezzo”, în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. În timp ce conducea pe traseul M 5 din raza satului Corlăteni, raionul Rîșcani, cu direcția de deplasare spre mun. Bălți și purta convorbiri telefonice, nu a manifestat prudență sporită la conducerea mijlocului de transport, în rezultatul cărui fapt, a accidentat din imprudență un bărbat de 57 de ani, care se deplasa regulamentar cu bicicleta. Urmare a leziunilor grave suportate, victima a decedat.

Totodată, inculpatul nu a oprit imediat mijlocul de transport condus și nu a asigurat pe cât posibil păstrarea urmelor accidentului rutier, nu a acordat ajutor medical victimei, părăsind locul infracțiunii și continuând deplasarea în direcția mun. Bălți. După ce a observat că, bicicleta accidentată este prinsă între farul drept și bara de protecție din față, fapt, care nu îi permitea să se deplaseze fără impedimente, la câteva sute de metri de la locul accidentului, a staționat, a ieșit din mașină, după care, a desprins bicicleta prinsă între farul drept și bara de protecție din față și a aruncat-o în șanțul de scurgere de pe partea dreaptă a carosabilului, moment în care, a fost observat de câțiva martori.

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Judecătoria Hîncești are un nou președinte interimar

CSM a desemnat-o pe judecătoarea Corina Albu de la Judecătoria Hîncești, pentru exercitarea interimatului funcției de președinte al Judecătoriei Hîncești, începând cu 9 septembrie 2024 până la completarea funcției în modul stabilit de lege. Hotărârea a fost aprobată de membrii Consiliului, cu 8 voturi.

Astăzi este Ziua Avocatului. Mesajul transmis de UAM

Astăzi este Ziua Avocatului în Republica Moldova, o ocazie de a celebra și recunoaște rolul crucial pe care avocații îl joacă în apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Președintele Uniunii Avocaților, Dorin Popescu, a transmis un mesaj de felicitare tuturor colegilor săi, subliniind contribuția esențială a avocaților în asigurarea unei justiții echitabile și în consolidarea statului de drept, scrie Bizlaw.md.