Maia Sandu, la Moldova Youth Forum 2024: Mergeți mereu cu îndrăzneală, dar și responsabilitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a îndemnat pe tineri să fie activi, să aibă curaj, recunoștință și să depună muncă asiduă pe drumul lor spre succes. Îndemnul a fost lansat în cadrul evenimentului Moldova Youth Forum (MYF) 2024, care a găzduit circa 300 de tineri.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 30 iunie 2024, 17:38   16
Maia Sandu

„Nu vă voi spune banalități precum că vârsta pe care o trăiți acum este irepetabilă. Fiecare vârstă este irepetabilă. Diferența este că voi aveți în față o viață de descoperit”, a declarat președinta Sandu.

Potrivit postului Radio Moldova, șefa statului a subliniat necesitatea de a păși îndrăzneț spre viitor și de a învăța din greșeli și obstacole. „Poate veți ajunge sus din prima, poate la mijloc vă veți opri și veți ajuta pe cineva care are nevoie, poate veți alege alt traseu... Dar mereu mergeți cu îndrăzneală și responsabilitate”, a continuat ea.

Președintele Sandu a încheiat mesajul său cu un îndemn clar: „Faceți-vă un plan, poate deja îl aveți... dar pe lângă planul individual alegeți să faceți parte dintr-un plan mai mare. Planul nostru este de a construi o Moldova cu adevărat bună pentru toți tinerii. Putem îndeplini acest plan, dar am nevoie de ajutorul vostru.”

Menționăm, că sute de tineri din R. Moldova s-au reunit astăzi la Bălți în cadrul Moldova Youth Forum 2024. Evenimentul, cu genericul: „Împuternicirea tinerilor pentru o implicare mai activă și o guvernare eficientă”, este organizat de către Institutul Republican Internațional - IRI Moldova.

CUB: Condamnăm cenzura în procesul de vetting și pre-vetting

Raportul Comisiei Europene din 8.11.2023 (SWD/698) atribuie o importanță crucială evaluării magistraților prin intermediul unor proceduri obiective, transparente și meritocratice a judecătorilor și procurorilor, inclusiv al celor evaluați de Comisia Pre-vetting sau aleși în cadrul CSM/CSJ, în corespundere cu standardele europene, ca etalon al bunei guvernări în justiția din Republica Moldova, anunță CUB.