Politolog român despre perchezițiile la DGAMS: Cu regii simple, străvezii, nu faci decât să arăți că ești impotent politic

La Chișinău, trebuie să fie mulți tâmpiți în funcții publice, care acționează în stil sovietic. Astfel a comentat politologul român Cristian Hrițuc perchezițiile efectuate de CNA și PA Direcția Sănătate a Primăriei Chișinău.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 4 mai 2023, 11:26   223
Cristian Hrițuc

Primăria Chișinău organizează Forumul Social Urban la care vor participa atât invitați de pe plan local cât și din afară. 

,,Azi în deschiderea Forumului, cineva s-a gândit să trimită mascații și să se înceapă un dosar penal.” a spus el.

Potrivit politologului român ,,cu regii simple, străvezii, nu faci decât să arăți că ești impotent politic”.

,,Parchetul a trimis mascații astăzi la Șeful direcției din cadrul Primăriei care răspunde în mod direct de eveniment,  Boris Gîlcă, dar și la sediul direcției. Cu astfel de acțiuni nu faci decât să îl victimizezi pe Ceban. Cu regii simple, străvezii, nu faci decât să arăți că ești impotent politic. O acțiune penală putea începe oricând fără show, cu o citație.” a mai spus el.

Cristian Hrițuc consideră că, cătușe la tv nu  îți aduc încredere sau puncte electorale, doar breaking news-uri și vizibilitate de moment.

,,O fi Ceban lupul în blană de oaie, acoperitul rușilor, dar când acționezi în asemena mod, să nu te miri dacă îl mai duci câteva proente în sus. Mai ales, când ai pierdut demult lupta pe ”reforma justiției” și nimeni nu crede că este independentă, Dacă mai pui la socoteală că pierzi și probele din dosarul lui Platon, pe drumul dintre Judecătorie și Curtea de Apel, ai tabloul complet. Știi să faci doar show, în rest ești și slab și penetrat de sus până jos” a conchis el.

OPINII // De ce deputații PAS văd numai zăpada din Chișinău, dar nu și pe cea din toată țară?

Chiar dacă alegerile locale s-au sfârșit de ceva vreme, toate s-au așezat la locul lor, mandatul lui Ceban în calitate de primar al capitalei a fost bătut în cuie, s-ar părea că unii deputații încă n-au ieșit din febra electorală, or cine știe, poate deja au început-o pe următoarea, cea prezidențială. Mulți dintre aleșii poporului, adică cei care au fost votați de o țară întreagă, au încălecat subiectul „zăpezii” de pe străzile capitalei, de zici că nu sunt deputați, dar consilieri municipali.

Anatol Țăranu: Tratatul de la Varșovia a fost nimic altceva decât un „polițist colectiv”

Obiectivele adevărate ale Tratatului de la Varșovia erau ascunse în interesele pe carte le urmărea Uniunea Sovietică în zonele de influență, iar confruntarea cu NATO era acoperirea propagandistică pentru a explica de ce a fost format acest Tratat. Opinia a fost exprimată de Anatol Țăranu, doctor în istorie, ex-ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, la dezbaterea publică „Tratatul de la Varșovia: istorie fără propagandă”, organizată de Agenția de presă IPN.