Detenție pe viață pentru un bărbat care și-a abuzat sexual fiicele vitrege mai multe luni de zile

A fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 52 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol, comise în privința a două minore care nu a atins vârsta de 14 ani, stabilindu-i-se pedeapsa definitivă sub formă de detențiune pe viață, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 12 aprilie 2024, 10:53   674
condamnat

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul reprezentantei părților vătămate minore a prejudiciului moral în sumă de 1 milion de lei.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, în perioada cuprinsă între lunile aprilie 2022 - februarie 2023, aflându-se la domiciliul concubinei sale, acționând în scopul satisfacerii poftei sexuale cu fiica sa vitregă în vârstă de 10 ani, prin constrângere fizică și psihică, profitând de incapacitatea victimei se a se apăra din cauza vârstei fragede, a comis în privința acesteia mai multe acțiuni cu caracter sexual neconsimțite.

Tot, el, în una din zilele lunilor septembrie - noiembrie 2022, a ademenit minora în pădure, sub pretextul de a strânge frunze pentru compoziții floristice, însă acolo, din nou a abuzat-o sexual.

În aceeași perioadă, inculpatul a abuzat-o sexual și pe sora mai mică a victimei, în vârstă de doar 8 ani.

Suplimentar acțiunilor infracționale comise, bărbatul mai obliga minorele să vizualizeze împreună cu el conținut pornografic.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Un tânăr, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni la Leova și Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf, 2 episoade de violare de domiciliu, un huliganism și o infracțiune de privare ilegală de libertate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni.